Es tracta d’una acreditació amb la qual es reconeix l’esforç del sector i enalteix la voluntat municipal de continuar avançant

Orpesa ha sigut distingida com a Municipi Turístic d’Excel·lència de la Comunitat Valenciana, un distintiu que ha sigut atorgat hui per part del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Es tracta d’una acreditació amb la qual la localitat se suma al nou marc legal després de superar totes les exigències del nou estatut del municipi turístic, al mateix temps que es reconeix l’esforç del sector i la voluntat municipal de continuar avançant.

L’alcaldessa, Araceli de Moya, i la regidora de Turisme, Silvia Arnau, han sigut les encarregades de recollir aquest distintiu en un acte celebrat en l’Oficina de Turisme d’Orpesa. “Aquest nomenament és el reconeixement a un treball intens i ben planificat i, especialment, als qui, en el sector, treballen per a posicionar al nostre municipi com una de les principals destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”, ha ressaltat de Moya.

Per part seua, Arnau s’ha mostrat “molt orgullosa” per aconseguir aquesta acreditació, “perquè el nou reglament exigia una llarga llista de nous requisits que complim per ser un dels municipis turístics més importants de la província”. En aquest sentit, ha recalcat “l’esforç i treball realitzat durant més d’un any i mig en el qual hem desenvolupat, entre altres projectes, el nostre pla de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), una acció que ens ha ajudat a obtindre aquesta nova acreditació”.

Gràcies a aquest reconeixement, Orpesa podrà accedir a diferents vies de finançament específiques mitjançant convenis concrets, a més d’acreditar el seu compromís per un turisme de qualitat, sostenible i inclusiu. Amb tot, el municipi se suma als destins de la Comunitat Valenciana que han complit la nova mètrica del model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació en la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic. Amb això, ja són 12 els municipis amb aquesta distinció: Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera, El Campello, Peníscola, Calp, Dénia, Alcalà de Xivert, Finestrat i Orpesa.

Modificació de l’estatut del municipi turístic

Cal ressaltar que el mes de desembre passat va entrar en vigor del decret 203/2021, de 17 de desembre, del Consell, de modificació del decret 5/2020, de 10 de gener, del Consell, de regulació de l’estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana, (es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el 29 de desembre de 2021). Una modificació l’objectiu principal de la qual és flexibilitzar els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic, de manera que es puga ampliar a un major nombre de municipis de la Comunitat Valenciana.