La Regidoria de Cultura estrenarà el documental ‘Rostres després de la batalla’ per a retre homenatge als diferents col·lectius que han estat treballant en primera línia durant els mesos de confinament. La façana del Centre d’Educació Ambiental del Termet, convertida aquest estiu en pantalla de cinema, projectarà aquesta obra, impulsada per Zelig amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real que, des d’una visió artística, reflecteix el testimoni i la lluita davant la pandèmia

El projecte audiovisual, que té com a referent l’Hospital de la Plana, cerca homenatjar i donar veu al personal dels serveis sanitaris, al voluntariat de Creu Roja Vila-real, i als cossos de la Policia Local i Protecció Civil. “He entrevistat a quasi cent persones, entre el personal de tots els departaments de l’hospital, treballadors d’altres serveis, voluntaris i cossos de seguretat, tots ells han mostrat la seua realitat, la seua visió davant el que estava succeint i la seua part més humana a través de la fotografia”, ha explicat Zelig, fotògraf i responsable del projecte.

El reportatge, patrocinat per l’Ajuntament de Vila-real, mostra els rostres i les realitats dels diferents sectors que han fet possible que Vila-real isca amb èxit d’aquesta difícil situació. “És un documental que posa en valor la gran tasca que han realitzat totes les persones que han estat en primera línia durant el confinament, així com els valors de solidaritat i unió que sempre han caracteritzat a la ciutat de Vila-real i que en aquesta situació s’han vist encara més reflectits”, ha explicat la regidora de Cultura, Rosario Royo.

L’estrena de ‘Rostres després de la batalla’ forma part de la programació cultural d’aquest estiu que la Regidoria de Cultura de Vila-real ha preparat per als mesos de juliol i agost a la ciutat amb la intenció d’ajudar a les companyies artístiques locals i alhora dinamitzar l’economia de la ciutat. Un ventall de propostes culturals a l’aire lliure que han sigut adaptades a la nova normalitat.

El documental s’estrenarà el dijous 20 d’agost, a les 22.30 hores, en una edició especial que tancarà les sessions de cinema d’estiu del Termet. “Des de l’Ajuntament de Vila-real convidem a tota la ciutadania a que vinga a veure aquest documental, que reflecteix un gran aprenentatge humà i a que participen amb la seua pròpia experiència”, ha afirmat Royo.

El documental serà presentat en un format adaptat a tots els públics, i també comptarà amb una exposició fotogràfica que recollirà les millors preses del reportatge. “L’objectiu d’aquest projecte, a més de ser un homenatge, també és recordar l’ensenyament que aquesta situació ens ha deixat, és a dir, mostrar els qui són els vertaders herois i heroïnes de la nostra societat” ha conclòs Zelig.