a Policia Local de Vila-real està duent a terme durant aquesta setmana una campanya especial de vigilància i control de la preferència de pas en les interseccions amb la finalitat de conscienciar als conductors sobre la necessitat de respectar els senyals, l’incompliment dels quals està darrere del 23% dels accidents de trànsit registrats l’any passat

Segons han informat des del cos local, durant els anys 2021 i 2022, s’ha pogut comprovar que les infraccions que majoritàriament s’estan cometent en els sinistres vials urbans a Vila-real són les referents a no respectar els senyals de prioritat, circumstància que en la majoria dels casos suposa la causa principal per la qual es produeix l’accident.

Així les coses, l’Àrea de Seguretat i Disciplina Viària de la Policia Local està desenvolupant fins al pròxim 29 de gener aquesta campanya especial de vigilància i control del compliment dels senyals de preferència de pas en les vies urbanes amb l’objectiu que els conductors adapten la circulació dels seus vehicles a les condicions específiques de la via, entre les quals es troba executar de manera adequada els diferents senyals de prioritat de pas en les interseccions, com són els senyals de stop i cedisca el pas.

L’any 2022 es van comptabilitzar un total de 231 accidents de trànsit en els quals va actuar la Policia Local, dels quals 61, un 23% del total, van tindre com a causa immediata infraccions relacionades amb no respectar els senyals de prioritat. Dels 61 accidents computats per aqueixa causa, 43 d’ells van registrar ferits, la qual cosa suposa un 70% del total. En 2021, la Policia Local va intervindre en un total de 248 accidents, dels quals el 28% (70) van tindre com a causa principal l’incompliment dels senyals de preferència. En 42 d’aquests 70 sinistres es van registrar ferits (un o diversos), la qual cosa suposa el 60% dels accidents.

Sobre aquest tema, la primera tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, subratlla que “aquestes dades ens demostren l’elevada sinistralitat associada a l’incompliment de les normes de preferència, i sobretot evidencien que en un elevat percentatge dels accidents motivats per aquesta causa es produeixen víctimes, la qual cosa justifica la necessitat que la Policia Local duga a terme aquesta campanya amb una finalitat no sols sancionadora sinó sobretot de conscienciació i educació dels conductors per a, d’aquesta manera, contribuir a reduir els accidents als nostres carrers”.

L’incompliment de la preferència de pas és considerat una infracció greu, amb sancions de fins a 200 euros i pèrdua de 4 punts.