La Cambra de Comerç de Castelló i la Regidoria de Ciutat Activa han organitzat esta jornada amb xarrades i la presència d’empreses locals capdavanteres

 

Més de 200 persones han passat este matí per la Fira d’Ocupació Juvenil que s’ha celebrat en la Biblioteca Municipal, organitzada per la Cambra de Comerç de Castelló i la Regidoria de Ciutat Activa de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. Durant la jornada de formació s’han desenvolupat tres xarrades i les empreses més capdavanteres de la ciutat i de la zona han oferit les claus del que busquen en els seus empleats.

Kike Algora (coach formador) ha oferit la conferencia ‘Re-activa el teu potencial laboral’, Gema Font (experta en comunicació) ha impartit el taller ‘Qui soc? Genera el teu perfil laboral i Víctor Rodríguez (CEO de Pinchaaqui.es) ha protagonitzat la motivadora xarrada ‘El somriure del picot’. Finalment, ha tingut lloc una de les propostes més interessants: una taula redona amb empreses amb projecció internacional com Blumaq, Arumani, Avantarea, Granovita i Pinchaaqui.es, totes de la Vall d’Uixó excepte l’última, per a donar a conèixer el perfil dels professionals que demanden actualment.

L’alcaldessa, Tania Baños; el regidor de Ciutat Activa, Jorge García; i el director gerent de la Cambra de Comerç de Castelló, Javier Valls, han obert esta fira que ha reunit en un mateix espai “un conjunt d’eines, estratègies i idees per a poder aconseguir l’objectiu laboral” que els joves assistents s’han marcat. En este sentit, el Fons Social Europeu que subvenciona este tipus d’iniciatives “ajuda al fet que les desigualtats es reduïsquen” i la joventut “tinga majors possibilitats d’inserir-se en el mercat laboral”.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha agraït a la Cambra de Comerç “la col·laboració constant” entre entitats i administracions “per a treballar conjuntament per a millorar l’ocupabilitat de la nostra ciutat i també de la província”. En esta línia, ha recordat que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha rebut recentment de la Generalitat Valenciana 500.000 euros per a contractar a 30 joves amb formació i sense formació, i el programa ‘Mou-te a Europa’ per a realitzar pràctiques amb una beca en l’estranger.