Planta castanyers en tot el perímetre exterior de les instal·lacions del parc

L’Ajuntament de Nules està treballant en la millora i adequació del Jardí Botànic “Francisco Beltrán Bigorra” amb la intenció de recuperar, poc a poc, la imatge paisatgística original. En aquest sentit, una de les principals actuacions que es portaran a terme, al llarg d’aquest any, estarà centrada en la plantació d’espècies que formen part de la seua idiosincràsia.

Per aquest motiu, s’han plantat castanyers en tot el perímetre exterior del parc, de manera que es manté aquest arbrat que ha caracteritzat aquest jardí durant dècades, “el castanyer ha sigut l’arbre que ha caracteritzat la zona exterior del parc, els que hi havia presentaven una situació delicada amb perill de caure amb alguna tempesta de vent, com ja va passar anys enrere, per tant s’han plantat 10 castanyers per a recuperar aquest tipus d’arbrat”, explica el regidor de Medi Ambient, César Estañol.

De fet, des de les regidories de Medi Ambient i de Parcs i Jardins s’està fent un gran esforç per a recuperar les espècies del jardí botànic i s’està treballant en un estudi per a conèixer les plantacions que en els seus orígens hi havia en el seu interior. Amb tot, el que es pretén és revitalitzar el jardí botànic i promocionar la seua riquesa en matèria mediambiental i paisatgística, “tenint en compte, en tot moment, l’assessorament de biòlegs del municipi i de professorat especialitzat en botànica de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València”, comenta Estañol.

Cal assenyalar que per a dur a terme aquesta actuació s’ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat del mòdul de jardineria del Taller d’Ocupació Nules VI.