Una xarxa connectada de carril bici, que suma un total de 25.959 metres, permet recórrer tota la localitat de manera segura

Benicàssim compta en l’actualitat amb 26 quilòmetres de Carril Bici, una ferma aposta de l’Ajuntament de Benicàssim per la sostenibilitat, la vida sana i poder gaudir de fantàstiques vistes del municipi. Es tracta d’una xarxa connectada de Carril Bici per a recórrer la localitat de manera segura. Benicàssim porta més de 15 anys apostant per una mobilitat cada vegada més conscienciada i sostenible.

“Som un municipi que treballa i progressa per vertebrar el seu territori i integrar un desenvolupament econòmic, urbà i social responsable amb una aposta decidida per un avançar basant-nos en la cura de l’entorn i la sostenibilitat mediambiental, compatible amb la millora de la qualitat de vida quotidiana dels seus residents”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Des de l’any 2007 la ciutat ha sumat quilòmetres de carril bici, gràcies a una actuació de gran magnitud que va connectar la rotonda del Pirulí amb la de la CV-149, a l’altura de Camí La Ratlla; i el Eurosol (per l’avinguda Ferrandis Salvador) amb el centre de la població, connectant tots dos trams pel carrer Torre Sant Vicent. En 2008 es va executar en carrer Quatre Camins el tram de carril bici que comunica Oliveras amb el col·legi Santa Àgueda; i també el de l’avinguda Mohíno. En 2009 es va posar en funcionament la via verda entre Benicàssim i Orpesa i en 2010 es va unir amb l’antiga estació de Renfe. Ja en 2018, es va escometre el nou tram que comunica la zona del barri antic amb la carretera del Desert (CV-147), a través del carrer Carles Salvador i Bodolz. De manera complementària es va senyalitzar la ruta cicloturista que uneix la carretera del Desert amb les urbanitzacions de muntanya a través del camí del Carmelo.
Recentment en 2021, s’han dut a terme les obres de prolongació de la CV-149, en les quals es van construir simultàniament 600 nous metres de carril bici que connecten la nova rotonda de l’avinguda Mohíno amb la de la paella. I ha sigut al gener de 2023 quan s’han finalitzat les obres del vial de connexió entre Pierre Mechain i la nova rotonda de Mohíno, millorant la pavimentació dels 400 metres de carril.