Els porxos de Vil·la Elisa han sigut testimonis de la firma del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Benicàssim, la Diputació de Castelló el CEEI Castelló, Lanzadora i Maraworld

En aquest acord es posen les bases per a la celebració en el transcurs del pròxim festival de l’activitat FIB Pro Startups. Aquesta iniciativa sorgeix amb l’objectiu de promoure la indústria musical i de les arts creatives i es desenvoluparà com a part de la programació del festival, que enguany se celebrarà del 18 al 21 de juliol a Benicàssim.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha destacat que “Benicàssim fa anys que fa costat a l’emprenedoria i la innovació amb programes com Benicàssim Mamprén o Benicàssim Activa. Per això ara, amb aquesta oportunitat no fem sinó reforçar les nostres línies de treball en suport als emprenedors des d’una nova perspectiva, més unida a la música i les arts escèniques que, amb la celebració dels grans festivals com FIB, a Benicàssim estan en auge i es converteixen en una oportunitat per a les idees mamprenedores”.

La vocació de FIB Pro Startups és seleccionar, premiar i enfortir les iniciatives empresarials vinculades amb el sector de la música, i adoptarà la forma d’una sèrie d’accions que reuniran artistes, empresaris innovadors, tecnòlegs i inversors.

L’esdeveniment se celebrarà el pròxim 18 de juliol entre Vil·la Elisa i el recinte del FIB. L’acció està dirigida a empreses emergents de tecnologia musical, indústries creatives i tecnologies innovadores, així com empreses emergents que aporten tecnologies transversals i noves solucions als festivals de música. El màxim objectiu és fomentar la creació i el desenvolupament de projectes tecnològics musicals i crear un ecosistema genuí a la província de Castelló.

Així, en Vil·la Elisa tindrà lloc una competició de llançament d’empreses emergents —davant d’un jurat d’inversors— com una taula redona de directius de grans empreses de la indústria, mamprenedors i inversors, així com un taller sobre l’impacte de les noves tecnologies en la música. Finalment, en la zona VIP del recinte del FIB es desenvoluparà el FIB Startup Decelerator, una sessió de treball en xarxa entre empreses emergents, inversors, empresaris, artistes i directius musicals.

Marqués ha ressaltat que “aquest esdeveniment significa posar en valor el patrimoni i la innovació, on característiques que se citen en aquesta vil·la que hem aconseguit rehabilitar dotant-la de totes les més noves instal·lacions perquè aculla congressos i activitats culturals i promocionals que contribuïsquen a fer créixer Benicàssim”.

FIB Pro Startups té el seu origen en la col·laboració Lanzadera i CEEI Castelló, arran del Programa Òrbita d’acceleració empresarial, posat en marxa conjuntament per la Diputació i CEEI Castelló.