La normativa, que s’aprovarà pròximament, cerca millorar la seguretat viària del municipi, especialment entre els usuaris més joves

L’Ajuntament de Benicàssim ultima la nova ordenança de trànsit en la qual es regula l’ús dels patinets elèctrics dins del terme municipal. Així, Benicàssim es sumarà als municipis que compten amb ordenança pròpia per a patinets elèctrics amb l’objectiu de millorar la seguretat dels usuaris de vehicles de mobilitat personal, així com dels vianants i els conductors de vehicles de motor amb els quals compartixen vials.

“Invertir en mobilitat i seguretat, és invertir en qualitat de vida, i renovar les ordenances per a adaptar-les als nous temps és la nostra obligació. Màximament quan cada vegada són més els usuaris que utilitzen el patinet com a mitjà de transport sostenible”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

A més, la regidor de Mobilitat i Seguretat, Isabel Cuadros, ha afegit, “en estos últims anys hem pogut comprovar en el nostre municipi el canvi d’hàbits i usos de les maneres de desplaçar-nos. Cada vegada l’ús de bicicletes i patinets elèctrics s’utilitzen més, conscienciats amb una mobilitat sostenible, i tot això ha donat lloc a la necessitat d’adequar l’ordenança de trànsit a la nova realitat”.

Concretament, l’ordenança obligarà els usuaris de patinets elèctrics a portar casc homologat, tindre assegurança de responsabilitat civil, a més de no poder conduir este tipus de vehicle de mobilitat personal fins als 15 anys. Esta nova norma municipal serà aprovada en ple pròximament.