És una demanda històrica del municipi al costat de les urgències pediàtriques avalada per l’increment de població multiplicat per dues en els últims 25 anys

La ciutat de Benicàssim compta en l’actualitat amb 19.507 habitants, quasi el doble amb els quals comptava fa 25 anys (10.702 habitants). Aquesta és la raó principal per la qual el consistori de la localitat ha exigit de nou a la Conselleria de Sanitat la dotació d’una unitat d’urgències pediàtriques per a la localitat, així com que s’òbriga de manera permanent i es dote de recursos tècnics i humans el centre de salut en la zona sud del municipi.
Benicàssim compta amb un centre de Salut en el nucli urbà que, si bé dona un excel·lent servei a la ciutadania, en èpoques estivals quan la població s’arriba a quintuplicar no és suficient, a més de no comptar amb servei a la d’urgències pediàtriques ni radiodiagnòstic, per la qual cosa molts pacients han de ser derivats a altres hospitals.
“Arran de la pandèmia, hem vist amb major claredat si cap la importància que té comptar amb recursos sanitaris. En els últims 25 anys, Benicàssim ha doblegat el seu nombre d’habitants i a l’estiu arribem a quintuplicar la nostra població, per això és necessari que la Conselleria tinga en compte la singularitat dels municipis turístics i adeqüe els serveis i el personal sanitaris a la població que té a cada moment. Els recursos sanitaris no poden ser contemplats com una despesa sinó com una inversió ja que salven vides”, ha afegit Marqués.
Cal recordar que la ciutat de Benicàssim compta amb unes demandes històriques amb la Conselleria de Sanitat que no s’estan veient ateses de cap manera per part de la Generalitat Valenciana. Des de l’any 2017, la localitat ve reclamant al Consell que estudie la possibilitat d’instal·lar un servei d’urgències pediàtriques en la localitat, en haver detectat el consistori un notable augment de població, i en concret de parelles joves amb fills xicotets que demanden el servei i es veuen obligats a desplaçar-se a localitats veïnes, al no comptar el Centre de Salut de Benicàssim amb aquesta unitat. De fet, és reiterada la petició per part de l’ajuntament i els veïns, de l’obertura d’un centre de salut en la zona sud del municipi.
L’Ajuntament també ve reclamant a la Conselleria l’obertura de tots els ambulatoris en època estival quan la població creix fins als 80.000 habitants. Recentment, el ple de l’ajuntament va aprovar una moció en la qual instaven la Conselleria de Sanitat al fet que prevera en el pla de vacances 2023 del personal sanitari, per a evitar la situació del passat estiu en el qual 2 dels 4 ambulatoris amb els quals compta Benicàssim, no prestaren servei al no disposar de personal suficient.
“En primer lloc, l’obertura permanent del centre de salut de la zona sud en segon lloc, les urgències pediàtriques per a tota la localitat; en tercer lloc, no menys important, l’obertura dels quatre centres de salut auxiliars d’estiu Són tres exigències innegociables”, ha conclòs la regidora de l’àrea de Sanitat, Vanesa Batalla.