Fa dos anys, Benicàssim i de Bad Salzdetfurth van celebrar el trenté aniversari de l’agermanament entre ambdós ciutats ací en terres valencianes

 

Ara, en el tradicional viatge de trobada entre ambdós ciutats, s’ha celebrat també la tornada d’aquest particular aniversari que uneix les dues localitats.
Una expedició municipal encapçalada per l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i diversos regidors i membres del consistori acompanyats de 25 estudiants de l’IES Violant de Casalduch es troben en terres alemanyes celebrant l’aniversari.
Durant l’estada a Bad Salzdetfurth s’han celebrat trobades de germanor entre les delegacions encarregades de l’agermanament i també visites típiques als llocs més emblemàtics de la localitat alemanya.
Aquesta vesprada s’ha celebrat l’acte de commemoració de l’aniversari en la seu de l’associació AWO, on els alcaldes dels dos pobles van renovar el compromís de mantindre viu l’esperit de l’agermanament.
Durant les intervencions, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha insistit en “el valor de sentir-se com germans, inclús amb diferents nacionalitats, cultures o llengües. La voluntat de mostrar-nos més germans supera qualsevol barrera d’idioma i ens permet la convivència en pau. Així ens sentim a casa quan acudim a Bad”.

“Si en algun moment la Unió Europea va pensar en que agermanar els pobles ajudaria a la convivència entre les persones, per descomptat podria haver sigut basant-se en l’experiència que Benicàssim va tindre amb Bad Salzdefurth. L’agermanament de les nostres ciutats part d’una història d’humanitat, de bon veí i de fraternitat. Per això, mantindre viu eixe esperit trenta anys després és per a mi com a alcaldessa un verdader privilegi”, ha dit Susana Marqués.
Susana Marqués ha assenyalat que “entendre’ns, compartir experiències i saber que podem recolzar-nos en altres ciutats ens fa més grans i més forts. L’agermanament és símbol de pau i d’humanitat i així volem que ho continue sent per sempre entre Benicàssim i Bad Salzdefurth”.