El municipi treballa per ser 100% inclusiu en els pròxims anys  dins del seu compromís adquirit amb l’Agenda Local 2030

L’Ajuntament de Benicàssim treballa per a comptar amb una ciutat 100% accessible en els pròxims anys. Així ho ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Susana Marqués, que espera superar l’any vinent 2024 els 15 quilòmetres d’itineraris accessibles urbans, “en un esforç constant per millorar la qualitat de vida i la inclusió de tots els seus residents i visitants, Benicàssim ha estat treballant des de fa anys en la creació d’itineraris accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, dins dels compromisos adquirits dins de l’Agenda 2030”.

Amb un enfocament inclusiu, l’administració local de Benicàssim s’esforça per garantir que totes les persones, independentment de les seues capacitats físiques, puguen gaudir d’una qualitat de vida quotidiana. “Esta iniciativa no sols marca un progrés en termes d’infraestructura i accessibilitat, sinó que també reflecteix el compromís de Benicàssim amb un futur inclusiu i accessible per a tots. Establint un pla ambiciós, la ciutat s’embarca en un viatge cap a la total accessibilitat, un pas fonamental en la creació d’un espai més igualitari i acollidor per a residents i visitants per igual.

Les millores fins a la data han inclòs la creació de rebaixes de vorades en vials clau com la Gran Avinguda, l’Avinguda Mohíno, l’Avinguda Ferrandis Salvador, el Carrer Palmerar, el Carrer Bassot, el Carrer Rafael Balaguer, el Carrer Más Vell, i més. A més, s’han condicionat les cantonades en trams específics dels carrers Senia Sevilla i Sigalero.

“La transformació de Benicàssim en una ciutat completament accessible és un objectiu lloable que promet millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda. El camí cap a la total accessibilitat és un objectiu que sens dubte tindrà un impacte positiu en la vida de residents i visitants”, ha conclòs la regidor responsable de l’àrea de Serveis Socials, Rosa Marí Gil.