La Banda Municipal de Castelló s’ha convertit hui en la primera agrupació d’Espanya que estableix l’ús de la tecnologia de forma generalitzada, després de la dotació de cinquanta tauletes als integrants de la formació musical

Esta actuació forma part del Projecte de transformació digital i modernització de l’ajuntament de Castelló per a la digitalització dels llocs de treball. El consistori destina a este projecte aproximadament 50.000 euros dels Fons Europeus “Next Generation”, pertanyents al Pla de Recuperació, Transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals” del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Un projecte finançat amb fons europeus “Next Generation” en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dotat amb un import total de 648.280 euros. Dins d’este projecte s’han realitzat dues línies d’actuacions: una centrada en la digitalització de llocs de treball amb una ajuda concedida de 497.359 euros i una altra centrada en ciberseguretat amb una ajuda concedida de 150.645 euros. La regidora de Cultura i Educació, María España, i el regidor de Modernització i Transparència, Francisco Cabañero, han entregat este matí les tauletes, així com cinquanta llapis electrònics i pedals que permetran llegir digitalment les partitures.

María España ha destacat “que amb esta dotació s’obri una nova era en la Banda Municipal de Castelló, això suposa un abans i un després. Els nostres músics podran assajar en qualsevol moment i lloc, a més de llegir, consultar i reemplaçar partitures amb major rapidesa. És la primera vegada que això es fa de manera unitària i institucionalitzada”.

A més de la dotació material, els músics rebran un curs de formació per a traure el màxim partit al seu nou equipament. Les partitures digitalitzades compten amb diversos avantatges, entre elles tindre en un únic dispositiu les partitures de tot un curs. L’arxiu de la Banda Municipal de Castelló, reconegut com un dels més importants d’Espanya, que conté una gran quantitat de materials manuscrits, serà digitalitzat, de manera que els músics podran accedir a les partitures sense cap intermediació. María España ha destacat que “este nou sistema agilitzarà l’assaig i contribuirà a preservar el nostre patrimoni, els exemplars manuscrits del qual per compositors i copistes, seran catalogats, restaurats i preservats per a la seua consulta i estudi. El nostre arxiu s’obri al món i queda llest per a ser gaudit per futures generacions, tant de professionals com d’amants de la música”.

La línia de digitalització de llocs de treball té com a finalitat dotar a l’Ajuntament d’infraestructures tecnològiques flexibles per a millorar la productivitat dels empleats públics mitjançant la implantació d’un lloc de treball del S.XXI orientat a la mobilitat i la utilització d’eines col·laboratives. D’aquesta manera, es posa a la disposició del personal els mitjans suficients perquè puga exercir les seues tasques, funcions i responsabilitats de manera eficient i assegurant la disponibilitat d’estos en qualsevol circumstància, incloent-hi la previsió del suport tecnològic per a les modalitats no presencials de treball. Per a aconseguir-ho, el projecte s’ha centrat en tres actuacions: adquisició i posada en marxa de PDA’s per a l’àrea de seguretat; adquisició i posada en marxa de tauletes per a la banda municipal; i adquisició i posada en marxa d’equips portàtils per a diferents àrees municipals.