Marqués: “La indústria de la música en viu porta anys fixant la seua mirada a Benicàssim, sabent que “Benicàssim, Ciutat de Festivals” és molt més que una marca per la qual se’ns coneix i reconeix”

Benicàssim dona el tret d’eixida a la temporada turística amb una previsió de total ocupació en hotels i càmpings per a la Setmana Santa. El sector turístic ha posat de rellevància les bones perspectives i encara el pont en el que els experts denominen com a “ple tècnic”. El municipi turístic s’ha estat preparant en les últimes setmanes per a acollir a les milers de persones que estan gaudint de la localitat en estos dies en què a més se celebra el SanSan, primer festival de la temporada.

Hui s’ha realitzat la visita institucional al Recinte de Festivals amb motiu de la celebració del SanSan Festival, este esdeveniment és el primer de la temporada a Benicàssim amb un aforament de més de 20.000 assistents diaris. Durant la vista, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha destacat que, “alcem el teló dels grans festivals de música de l’any amb el SanSan Festival, coincidint amb les vacacions de Setmana Santa, aconseguint posicionar-se com un festival de preferència de la música en viu de quants celebrem a Benicàssim”.

Marqués ha afegit que, “cada any són més les ciutats que se sumen a la celebració de festivals, la indústria de la música en viu porta anys fixant la seua mirada a Benicàssim, sabent que “Benicàssim, Ciutat de Festivals” és molt més que una marca per la qual se’ns coneix i reconeix. Més de 500.000 persones van passar l’any passat pels festivals de música generant un impacte més que positiu sobre la nostra economia local”.

A més del festival, i la fantàstica gastronomia, Benicàssim compta amb 7 quilòmetres de platges urbanes totalment equipades per a donar servici durant Setmana Santa i Pasqua, així com un paratge natural com el del Desert de les Palmes. Els cinc quiosquets ja treballen a ple rendiment i romandran oberts fins al cap d’estiu. Les visites guiades, s’han convertit en tot un clàssic de Benicàssim en el qual descobrir la història d’un territori amb molt per descobrir: La bella vida en les Viles de Benicàssim, Coaching ambiental en el centre d’interpretació de la Bartola, visites pels cellers Carmelitano a través de la vida de la família Banu Qasi, la visita al paratge natural del Desert de les Palmes a través del País de Pinastre i la volta a les Agulles de Santa Águeda.

“Estes visites són una de les grans apostes amb les quals posar en valor tot el patrimoni natural, arquitectònic i històric del municipi. Estes visites busquen donar a conéixer i entretindre sent algunes passades teatralitzades i/o amb intèrpret de signes en la cerca de Benicàssim per un turisme per a tots”, ha destacat la regidor de Turisme, Elena Llobell. A més, el programa Benicàssim Kids d’espectacles històrics participatius infantils, permet a través d’una visió adaptada als més xicotets de la casa acostar la cultura i història del municipi benicassut a través d’històries de Pirates i altres personatges i tindrà lloc el dia 29 de març.

El municipi benicassut compta també amb una completa agenda litúrgica amb motiu de la Setmana Santa que es desenvoluparà entre la parròquia de Sant Tomàs de Villanueva, la capella del Carmen i la de Sant Jaume, les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor, Agustines i el Desert de les Palmes, i de la qual es poden saber més dades en la web: https://turismo.benicassim.es/eventos/

Dispositiu especial de platges per a Setmana Santa i Pasqua

El dispositiu especial de platges per a Setmana Santa i Pasqua posa a punt la costa benicassuda i la dota de 82 accessos amb diferents servicis entre els quals es troba el salvament i socorrisme. El municipi activarà el salvament i socorrisme del 28 de març al 7 d’abril per a vetlar per la seguretat dels banyistes. Per a garantir l’ús i gaudi segur del litoral benicassut la localitat comptarà amb set postes sanitàries i 15 torres de vigilància en horari d’11 a 20 hores al llarg de tota la costa a les platges Heliòpolis, Els Terrers, Torre Sant Vicent, Almadrava i Voramar.

Cal destacar que els 82 accessos en els 7 quilòmetres de platges urbanes de Benicàssim compten amb diferents servicis entre els quals es troben 5 platges accessible, més de 2.000 metres de passarel·les, 72 llavapeus i 77 dutxes, 22 lavabos, 8 vestuaris, 7 instal·lacions de jocs infantils, 20 xarxes de vòley, 2 camps de futbol platja i 30 aparcabicis, a més dels servicis de salvament i socorrisme.