L’Ajuntament de Benicàssim incrementarà un 100% les subvencions d’aquest 2020 destinades a Creu Roja, Cáritas i San Vicente de Paúl

Així ho va confirmar l’alcaldessa, Susana Marqués, en la Mesa de Coordinació de les Entitats Socials Locals celebrada el dijous a la vesprada de manera telemàtica i que va comptar amb la participació de representants de les tres entitats i la regidora de Serveis Socials, Rosa Mari Gil. Com ha comentat l’alcaldessa, “des del minut un d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica, les entitats socials locals estan realitzant una gran labor de cooperació amb l’Ajuntament perquè les ajudes als més necessitats, als col·lectius vulnerables, arriben de manera immediata”. Aquesta labor de col·laboració entre l’administració local i Creu Roja, Cáritas i San Vicente de Paúl permet el repartiment d’aliments a les famílies més necessitades de Benicàssim així com el reforç de l’atenció als majors amb la posada en marxa d’un telèfon de suport emocional. Aquestes actuacions formen part de la línia ‘Benicàssim Et Cuida’ que conjumina les propostes dirigides al benestar de les famílies i a garantir la protecció i els serveis mínims als col·lectius més vulnerables. Tot això està inclòs en l’estratègia global ‘Reactiva Benicàssim’ que va ser presentada a les entitats socials durant el transcurs de la reunió. I incidint en la part social del projecte, ‘Benicàssim Et Cuida’ inclou el Programa Coopera, amb el qual, l’Ajuntament de Benicàssim en cooperació i coordinació amb Creu Roja, Càritas i Sant Vicent de Paúl, canalitzaran el seguiment de les ajudes directes als col·lectius més vulnerables. El Programa inclou un increment del 100% de les subvencions sobre el pressupost inicial aprovat, per tant, l’ajuda total d’aquest 2020 per a les entitats socials locals passarà de 30.000 a 60.000 euros.
Susana Marqués ha indicat que “els convenis de col·laboració amb aquestes entitats, la seua possible extensió en el temps i conseqüències que es deriven del Covid-19, donaran resposta a les necessitats detectades fins al moment i es dissenyaran amb capacitat per a adaptar-se a la nova realitat social derivada de la crisi sanitària i econòmica”. La regidora responsable de l’àrea, Rosa Mari Gil, ha afegit que “ens hem compromés tots a establir reunions regulars amb la finalitat de fer un seguiment més exhaustiu de la situació actual i poder emprendre modificacions per a poder adaptar-nos a les necessitats canviants de manera àgil i coordinada, si fora necessari”. L’edil ha finalitzat dient que “la pandèmia ha colpejat a la societat i no permetrem que la situació dels més vulnerables s’agreuge”.