El municipi costaner inaugura cinc espais sense fum a les seues platges amb l’objectiu de promoure un entorn saludable i més net, i que se sumen els espais de bany adaptat actius al juliol i agost

Benicàssim ja té preparades les seues platges per a la temporada estival. Enguany ha projectat el seu operatiu de platges per al període estival 2024 amb espais de bany adaptat i sense fum en les seues cinc platges. Els espais sense fum se sumen així al servici de bany adaptat que mantindrà les xifres d’atenció duplicades l’any passat de 42 a 78 hores actuals.

Es tracta de platges de fàcil accessibilitat i separades per una distància prudent amb la resta de les platges. “Treballem amb la premissa d’avançar en la senda de l’accessibilitat i la sostenibilitat a l’hora d’adequar-nos no sols a les demandes del mercat, sinó a les noves necessitats d’un turista cada vegada més exigent, i la totalitat de les platges adaptades i sense fums han de ser el destí cap al qual hem d’anar acostant-nos”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Els espais delimitats es podran trobar per l’accés al bany adaptat de les platges a Heliòpolis, Escola de Vela, Torre Sant Vicent, Almadrava i Voramar. Esta iniciativa de la Generalitat Valenciana a través de la Xarxa de Platges sense Fum de la Conselleria de Sanitat, té per objectiu crear espais lliures de fum a les platges i impulsar així ambients més saludables i nets. D’esta manera, el consistori delimita en les cinc platges del municipi zones assenyalades d’ús exclusiu per a persones no fumadores i que per problemes de salut o qualsevol altra qüestió preferisquen acudir a estes àrees.

De manera paral·lela les platges de l’Heliòpolis, l’Escola de Vela, Torre Sant Vicent, Almadrava, i Voramar, compten en total de 78 hores setmanals de servici de bany assistit, 32 crosses amfíbies, de les quals 10 són infantils, a més de cinc dutxes accessibles i una grua per a les persones amb menor mobilitat que es posaran en marxa l’1 de juliol.