L’ alcaldessa Susana Marqués i la regidora de Benestar Social, Vanessa Batalla, la presidenta provincial i local de la Creu Roja, Omayra Serrano, José Luis Tayllon, vicepresident provincial i Pedro Martínez, director tècnic local de l’ONG, han firmat l’acord de finançament de l’Ajuntament amb la Creu Roja per al desenvolupament de les activitats dirigides a l’activació de les persones majors

El programa, que s’està executant i que va començar al setembre de 2018, es denomina “Activa’t” i està dirigit a promoure el benestar de les persones a totes les edats.
Durant 2018, a la seu de Creu Roja es van impartir un total de 40 sessions en els tallers de memòria, gerontogimnasia, escriptura creativa i taller d’art. A més es van fer xarrades sobre la teleassistència i la seguretat entre les persones majors i es va programar una visita cultural a Sogorb.
Els diferents tallers han tingut una assistència mitjana d’entre 12 i 15 persones, evidentment totes majors de 65 anys.
Marqués ha agraït a l’ONG la implicació amb el municipi: “estem molt orgullosos que per fi la Creu Roja s’haja establit amb seu fixa a la nostra ciutat, ja que la seua labor voluntària és un exemple en tot el món. Ací col·laboren activament amb tots els programes socials i està representats en la Mesa de la Solidaritat, però a més, hem volgut que impulsaran prioritàriament els programes dirigits a la gent major perquè creiem fermament que els nostres majors necessiten sentir-se sempre volgut i cures ja que han dedicat tota la seua vida a les seues famílies i a la nostra ciutat i ara és de justícia tornar-los l’esforç realitzat”.
El conveni firmat amb la Creu Roja ascendeix a 10.000 euros a l’any per a impulsar aquests programes.