Benicàssim reforça els treballs de manteniment i neteja de la trama urbana en el perímetre de les urbanitzacions de muntanya, per a previndre possibles incendis

Aquests treballs són una continuació al projecte de prevenció d’incendis forestals iniciat en el 2019, un pla que recull actuacions a les urbanitzacions de Montornés, La Parreta, Las Palmas, Montemolino i El Refugio. Com indica l’alcaldessa, Susana Marqués, “dur a terme un manteniment adequat i correcte de la trama urbana dels barrancs així com del cinturó perimetral de l’entorn de les urbanitzacions de muntanya de Benicàssim, és fonamental a l’hora de previndre incendis forestals”. La primera edil ha afegit que “coordinar aquestes labors de manteniment i neteja amb la resta d’administracions és molt important per a poder minimitzar els riscos en zones d’interfície urbana–forestal a les urbanitzacions de muntanya, zones que estan entre habitatges i envoltats de bosc o zones forestals i per això cal prevaldre la seguretat”.
Per a dur a terme aquest reforç per a la prevenció d’incendis forestals, una brigada de mitigació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló està realitzant labors de desbrossament selectiu de la vegetació al Poblet, a la urbanització Las Palmas. Com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, “l’objectiu de les actuacions projectades és la reducció de la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació perimetral a nuclis d’habitatges, a l’efecte de crear una franja de menor combustibilitat que reduïsca l’impacte d’un incendi forestal sobre els habitatges o vials d’accés”. El desbrossament selectiu de la vegetació es realitza prevalent les espècies d’especial interés botànic, com pot ser el margalló (Chamaerops humilis) i l’actuació també inclou la neteja d’aquells residus urbans que puguen aparéixer.
Una vegada conclosos els treballs al Poblet, les brigades de mitigació tenen previst actuar en el Barranc La Parreta i continuar amb el cinturó perimetral a les urbanitzacions de muntanya.