La mobilitat sostenible i l’accessibilitat, un binomi de prioritats de gestió del consistori benicassut per a la millora de qualitat de vida quotidiana de veïns, residents i visitants
La ciutat de Benicàssim tanca 2023 amb 26 quilòmetres de Carril Bici i amb l’objectiu de superar els 15 quilòmetres d’itineraris urbans sostenibles durant este any 2024. Una ferma aposta del municipi tant per la mobilitat sostenibles, la promoció de la vida saludable, com per incrementar els percentatges de vies per als vianants accessibles prioritzant sobre la base de recorreguts pel seu nivell de concurrència, començant amb itineraris cap a la platja i cap a nuclis de servicis. L’Ajuntament de Benicàssim treballa així per a comptar amb una ciutat 100% accessible en els pròxims anys.
“La nostra ciutat té unes condicions orogràfiques extraordinàries per a promocionar l’ús de la bicicleta, però no sols en l’àmbit d’oci o de la pràctica esportiva, sinó potenciar la bicicleta com una vertadera alternativa i una opció segura, còmoda i real de mobilitat sostenible” ha declarat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.
“Per això, en els últims anys a Benicàssim hem treballat no sols per connectar i millorar els carrils-bici ja existents, si no que complint amb el nostre compromís hem sigut capaços de dissenyar i executar nous itineraris cicle-per als vianants assegurances i funcionals, aconseguint així tancar el 2023 amb 26 quilòmetres de carril-bici. Estes vies no sols connecten i acosten la nostra ciutat vertebrant el territori, sinó que són fonamentals per a afavorir la creació d’entorns urbans més sostenibles, saludables i actius per als nostres veïns ” , ha continuat Marqués.
La vertebració del territori com a propulsor de la qualitat de vida quotidiana i del desenvolupament econòmic, urbà i social responsable amb una aposta decidida per avançar. Benicàssim compta en l’actualitat amb 26 quilòmetres de Carril Bici, una ferma aposta de l’Ajuntament de Benicàssim per la sostenibilitat, la vida sana i poder gaudir de fantàstiques vistes del municipi. Es tracta d’una xarxa connectada de Carril Bici per a recórrer la localitat de manera segura. Benicàssim porta més de 15 anys apostant per una mobilitat cada vegada més conscienciada i sostenible”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.
“En un esforç constant per millorar la qualitat de vida i la inclusió de tots els seus residents i visitants, Benicàssim ha estat treballant des de fa anys en la creació d’itineraris accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, dins dels compromisos adquirits dins de l’Agenda 2030”, ha conclòs la regidor de Mobilitat, Isabel Cuadros.
Històric Carril Bici Benicàssim
Des de l’any 2007 la ciutat ha sumat quilòmetres de carril bici, gràcies a una actuació de gran magnitud que va connectar la rotonda del Pirulí amb la de la CV-149, a l’altura de Camí La Ratlla; i el Eurosol (per l’avinguda Ferrandis Salvador) amb el centre de la població, connectant tots dos trams pel carrer Torre Sant Vicent. En 2008 es va executar en carrer Quatre Camins el tram de carril bici que comunica Oliveras amb el col·legi Santa Àgueda; i també el de l’avinguda Mohíno. En 2009 es va posar en funcionament la via verda entre Benicàssim i Orpesa i en 2010 es va unir amb l’antiga estació de Renfe. Ja en 2018, es va escometre el nou tram que comunica la zona del barri antic amb la carretera del Desert (CV-147), a través del carrer Carles Salvador i Bodolz. De manera complementària se senyalitza la ruta cicloturista que unix la carretera del Desert amb les urbanitzacions de muntanya a través del camí del Carmelo.
Històric Itineraris Urbans Accessibles
Les millores fins a la data han inclòs la creació de rebaixes de vorades en vials clau com la Gran Avinguda, l’Avinguda Mohíno, l’Avinguda Ferrandis Salvador, el Carrer Palmerar, el Carrer Bassot, el Carrer Rafael Balaguer, el Carrer Más Vell, i més. A més, s’han condicionat les cantonades en trams específics dels carrers Senia Sevilla i Sigalero.