La presidenta de la Diputació treballa al costat de l’Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló, Xarxatec, en la cerca de sinergies per a aproximar el talent i el coneixement de les noves tecnologies a les empreses de tota la província

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reitera el suport de la institució a l’Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló, Xarxatec, per a incentivar la formació i l’impuls tecnològic de les empreses a la província amb innovació i talent. Així ho ha manifestat la primera presidenta del Govern provincial després de la reunió mantinguda amb el president de Xarxatec, José Bort, i el gerent de l’associació, Carlos Jaime Llorens.

“Des de les administracions públiques ens hem de marcar el repte d’incrementar la formació en processos digitals, servir-nos de la tecnologia per a millorar i generar noves oportunitats d’ocupació i riquesa. I ho hem de fer des de la col·laboració i el treball conjunt entre la Diputació i associacions tan determinants per a la cerca de nous nínxols d’ocupació en el conjunt de la província com Xarxatec”, subratlla la presidenta del Govern provincial.

La presidenta de la Diputació incideix en la necessitat de “buscar noves opcions i oportunitats de creixement a la província”. “És necessari avançar en els avantatges competitius que ofereix la nostra província per a generar valor afegit, eficiència, qualitat i rendibilitat en la cadena de valor de moltes indústries”, explica Marta Barrachina.

A més, la presidenta de la Diputació subratlla la necessitat de “acostar els serveis i les oportunitats a tot el territori i, especialment, a l’interior de la província perquè tinga plena equitat administrativa i tecnològica”. “Cada dia la tecnologia està més present en les nostres vides, per la qual cosa des de la Diputació hem de contribuir a fer créixer la implantació de les noves tecnologies i les oportunitats que comporten”, afig la presidenta Marta Barrachina.

La generació d’oportunitats és un dels eixos centrals d’actuació del Pressupost 2024 de la Diputació i, dins d’aquest, la promoció de l’ocupació i l’emprenedoria sumen una partida de 3,3 milions d’euros. La màxima representant de la institució provincial ha recalcat que “el compromís de la Diputació de Castelló és màxim per a impulsar accions encaminades a fomentar l’ocupació, la formació, la innovació i l’emprenedoria com a motors clau per al creixement i la generació d’oportunitat en tot el nostre territori”.

Sota eixes premisses, des de l’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló han dissenyat la nova Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, Emprenedoria i Promoció Econòmica, un document que aborda de manera integral les necessitats de la província de Castelló i desenvolupa accions a través de tres àrees vertebrals: el foment de l’ocupació i la cohesió territorial, el suport a l’emprenedoria i la promoció d’iniciatives empresarials.

D’una banda, amb l’objectiu posat a fomentar l’ocupació, la contractació, així com la iniciativa emprenedora en els 135 municipis de la província, es va realitzar una inversió de quasi 2,5 milions d’euros per al conjunt de l’Estratègia Provincial en 2024, un esforç econòmic que es destinarà a posar en marxa una gran varietat de serveis i programes en cadascun dels plans que componen l’estratègia.