La regidora de Promoció Econòmica, Elena Llobell, ha presentat els nous curs de formació per a l’ocupació, en el marc de confirmació de les bones estadístiques laborals del municipi

Llobell ha destacat que “des que el Partit Popular va assumir l’alcaldia de Benicàssim en 2011, les dades d’ocupació i contractació s’han anat millorant any rere any superant la paràlisi que patia el municipi. En aquests moments, els contractes s’han duplicat al mes, respecte dels que es firmaven en 2011, cosa que significa que les polítiques d’ocupació que hem desenvolupat des de l’Ajuntament han obtingut un bon resultat”.
Segons les dades oficials del servei SEPE, a Benicàssim, en el passat mes de març, es van firmar un total de 967 contractes, dels quals 406 van suposar la contractació de dones i 291 d’hòmens. A més, en aquestes xifres cal destacar, segons ha remarcat Llobell que “37 contractes van ser indefinits i la majoria d’ells de dones, ja que un total de 30 dones van obtindre un contracte fix en aquest període, una xifra molt per damunt al d’altres municipis semblants”.
A més, quant a les dades de desocupació, també Benicàssim ha mostrat una millora substancial de la seua salut laboral en els últims set anys amb l’actual govern municipal. Dels 1357 parats que es registraven al març de 2011, hem passat a 849 en 2018, cosa que suposa un descens del 37,5% en set anys.
La regidora d’Ocupació s’ha congratulat per les xifres: “crec que ha sigut una labor de tots haver pogut revertir la nefasta situació en què es trobava el municipi. Hem aconseguit reduir la desocupació, augmentar l’ocupació i millorar l’economia local amb l’obertura comercial i arribada d’inversions. Crec que tot ha sigut gràcies a la política de foment de l’ocupabilitat i també a convertir l’Ajuntament en una ferramenta de dinamització econòmica per al municipi”

Elena Llobell ha volgut aprofitar aquestes bones dades per a anunciar els dos pròxims cursos que s’impartiran des de l’Agència de Desenvolupament local i en col·laboració amb la Diputació Provincial, dins de l’Estratègia provincial per al foment de l’ocupació.
El primer dels cursos es titula “Formació en qualitat de servei i atenció al client en hostaleria i turisme” i començarà dilluns que ve 14 de maig i es prolongarà de manera diària fins al dia 23 d’aquest mes. Amb horari de 9:00 a 14:00 hores, els alumnes obtindran els coneixements i destreses necessàries per a oferir un servei de qualitat en l’atenció al client en establiments d’hostaleria, turisme i restauració.
Els objectius d’aquest curs, destinat principalment a persones desempleades, són: “conéixer la importància de la qualitat en l’atenció al client i els elements per a aconseguir-la; adquirir les habilitats personals per a realitzar tasques de servei i atenció al client en el sector hostaleria i el turisme; obtindre tècniques de comunicació per a l’atenció al client; com tractar amb clients i potenciar imatge de marca i fidelització i a gestionar queixes i reclamacions d’acord amb les recomanacions per a hostaleria i turisme.
El següent curs programat serà entre els dies 5 i 12 de juny en sis sessions de 9 a 14 hores. En aquest cas, el curs està especialitzat en anglés per al sector turístic.
Per a inscriure’s en els diferents cursos, només cal posar-se en contacte amb l’Agència de Desenvolupament Local.