El Ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha mostrat la seua faceta més reivindicativa amb la resta d’administracions públiques

 

En primer lloc, i a proposta del Partit Popular, el Ple ha exigit al Ministeri de Transició Ecològica que assumisca el pagament de l’amortització de la construcció de la dessaladora d’Orpesa.
L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha assenyalat que “avui Benicàssim torna a reivindicar que se l’eximisca del pagament de l’amortització de l’obra d’una planta que ara no és necessària i que, a més, en altres llocs, com en el cas de les plantes de Catalunya, va ser assumida pel Govern d’Espanya íntegrament. Per tant, és completament injust que, mentre que a altres territoris se’ls va donar el privilegi de pagar la infraestructura, ací no se’ns tracte amb el mateix criteri”.
La moció recorda que el conveni de la construcció d’aquesta dessaladora es va firmar en 2008 i en ell, com es va comprometre l’anterior govern municipal tripartit, Benicàssim demanava rebre a l’any 12.000 metres cúbics d’aigua al dia. Amb aquelles previsions, Benicàssim s’abastiria únicament d’aigua dessalada i això als veïns els suposaria un increment de quasi el 300% en el rebut de l’aigua.
A més, en el conveni s’estipulava també que Benicàssim havia de pagar el 18,58% dels costs de construcció de la dessaladora, la qual cosa suposa que Benicàssim està obligada a tornar més de 73 milions d’euros en 25 anys. Això significa que a l’any, només d’amortització d’eixe deute heretada, Benicàssim hauria de pagar 800.000 euros a l’any.

També tots els partits amb representació plenària s’han unit per a reivindicar millors infraestructures per carretera i ferroviàries a la província.
El Ple ha exigit al govern que s’implante com més prompte millor el Pla de millora de la qualitat de les proximitats a la Comunitat Valenciana 2017-2018, a què ja es va comprometre l’anterior executiu i que havia d’entrar en vigor aquest mateix mes.
També han exigit al Ministeri de Foment que no prorrogue la concessió de l’autopista AP-7, després del fi de la concessió en 2019. De fet, s’ha aprovat l’exigència al Govern central perquè allibere el tram de l’AP-7 entre el peatge de Sagunt i l’eixida Castelló nord de manera immediata, mentre duren els treballs en el corredor ferroviari entre València i Castelló.
El text final, fusió de mocions del PP, Compromís i amb la suma de l’esmena de Ciutadans, també arreplega la petició al Ministeri de Foment i a la Direcció de Tràfic que s’elabore un estudi de perillositat del tram de la N-340 entre Montornés i el nucli urbà de Benicàssim.
També es demana que s’executen les obres de l’accés sud ferroviari al port de Castelló i establir una connexió per carretera entre la CV-10 i els accessos sud. Altrament, que es continue executant les obres de la N-232, així com la construcció de tres nous trams en la A-7 que culminaran les obres de la CV-10 entre Vilanova d’Alcolea i la Jana. I, per descomptat, que es continue protegint l’execució del corredor mediterrani ferroviari.