L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i el regidor de Cultura, Javier Alonso, han presentat la programació local del cicle Benicàssim Negre, que comença el 27 d’abril i que es prolongarà fins a l’11 de maig

Durant aquests 15 dies, la localitat acollirà distintes propostes literàries que acostaran el públic amant de la literatura al gènere negre amb autors de rellevància nacional.

L’alcaldessa ha apuntat que en “aquesta edició s’ha millorat la programació obrint més si és possible la relació entre autors i públic. Per això, la novel·la negra podrà estar, en estat pur, tant per al públic generalista amb activitats obertes per a tots, com en accions puntuals dirigida als centres escolars perquè es fomente ja el coneixement de la cultura i l’amor per la lectura”.

Per la seua banda, Javier Alonso ha destacat que “la cultura a Benicàssim s’escriu amb majúscules i volem seguir impulsant-la des de tots els àmbits i tots els gèneres per a poder arribar també a tots els públics. Sabem que el gènere negre té molts adeptes i també a ells cal satisfer-los la fam de cultura. Per això, un any més, Benicàssim Negre donarà a conéixer obres literàries amb diferents propostes”.

La programació enguany inclou les cites següents:

DIVENDRES 27 D’ABRIL

13:00h. Visita a l’exposició “La isla del tesoro”, amb José María Gallego i Jesús Egido, en el CEIP Santa Águeda.

16:00-17:00h Café de lletres amb José María Gallego i Jesús Egido a Vil·la Ana, presentant la reedició de La isla del tesoro.

DIJOUS 3 DE MAIG

19.30h. Presentació d’El secreto de La Quebradita” (Premi García Pavó de
Narrativa Policíaca 2018), amb el seu autor, Jose Ángel Cabaleiro. Al Club Palasiet.

DIVENDRES 4 DE MAIG

9:30h Xarrada sobre L’illa del tresor, de R. L. Stevenson, i les seues influències, al CEIP Santa Àgueda.

18:00h Obertura de l’exposició d’il·lustracions de José María Gallego en la reedició de La isla del tesoro, al hall de la Biblioteca Municipal – Casa de la Cultura. L’exposició romandrà oberta fins a l’11 de maig.

DIMARTS 8 DE MAIG

11:25h. Espido Freire presenta Llamadme Alejandra a l’IES Violant de Casalduch.

16:30-18h. Café de lletres amb Espido Freire presentant el seu últim llibre Llamadme Alejandra a Vil·la Ana.

DIJOUS 10 DE MAIG

18h. Entrega de premis del I Concurs juvenil de relats curts CSN a la sala de conferències de la Casa de la Cultura

DIVENDRES 11 DE MAIG

19:30h. Pere Cervantes presenta la seua última novel·la, guardó Lletres del Mediterrani (ed. Alrevés), a la llibreria Noviembre.