El VIII Benicàssim Flamenco Fusión Gastrofestival ha aconseguit de nou que ressone aquest gènere musical andalús i un dels més internacionals d’Espanya per tots els carrers de la ciutat. La trobada, que l’organització estima que ha congregat a més de 10.000 amants del flamenc durant els tres dies, ha inundat Benicàssim de cante, toc i ball. Amb una vintena d’actuacions i tallers, el Festival ha contribuït a dinamitzar la ciutat en una de les cites més esperades de l’any en la qual es combina música i gastronomia

Les actuacions de Raya Real, José el Francés, Azúcar Moreno van congregar a més de 2.500 persones en l’escenari principal que es va situar en la zona del bulevard, al costat del Passeig Pérez Bayer i, a més d’això, les places Sequiota, Constitució, Dolors i Estació també van comptar amb bona afluència de gent durant les actuacions que es van programar en aquests espais. D’altra banda, els concerts simultanis han permés promoure l’activitat de diferents punts del nucli urbà per als quals prefereixen evitar aglomeracions i ambients més distesos.

En la cita flamenca de l’any a Benicàssim la implicació del teixit empresarial ha sigut vital per al desenvolupament reeixit d’aquesta iniciativa que va ja per la seua huitena edició. Els artistes Dani *Jarite, Entenimentada *pa Rato, Benicai, Maikel i el seu grup, Manuel de Angustias acompanyat pel Toro y la Luna, Efrain i Quimbala han completat una agenda que ha deixat als assistents amb ganes de la novena edició. Destacar la presència de la balladora de Benicàsism Blanca Perdiguer en la trobada III Trobada de Sevillanes i el IV Recital de cante i ball.