La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha assistit en Faenza (Itàlia) a la primera reunió per a abordar la integració de la capital de la Plana en la Ruta Europea de la Ceràmica a través del projecte Med-Routes. Aquesta iniciativa, impulsada per l’associació Unione della Romagna Faentina en col·laboració amb la Unió Europea, cerca promoure el turisme cultural mitjançant itineraris ecològics dins de les rutes culturals europees

Cal recordar que per a desenvolupar aquest projecte el Patronat de Turisme ha rebut una ajuda de 111.400 euros. Aquest finançament, a més d’integrar la Ruta de la Ceràmica de Castelló en l’itinerari europeu, té l’objectiu de convertir-la en sostenible i accessible, fomentant així el turisme de qualitat a la ciutat.

Es tracta de la primera reunió de treball entre representants de 8 ciutats de la Unió Europea i que durant 22 mesos s’aniran reunint en diferents països per a confeccionar un turisme cultural de qualitat a Europa. El torn de Castelló serà al juny de 2025, moment en el qual la capital de la Plana exercirà d’amfitriona per a acollir la tercera trobada del projecte.

Les altres ciutats que participen són Faenza (Itàlia), Varna (Bulgària), Vila Franca de Xira (Portugal), Pafos (Xipre), Chios (Grècia) i Duvrokniv (Croàcia). D’altra banda, les quatre rutes culturals en les quals s’està treballant en les diferents zones d’Europa són la Ruta Europea de la Ceràmica, la Ruta Europea de l’Olivera, la Ruta dels Fenicis i la Ruta Destí Napoleó.

Miralles ha assegurat que “és una grandíssima notícia que entitats internacionals confien en nosaltres per a construir un turisme de qualitat a Castelló. Des que entrem en el govern hem treballat incansablement amb l’objectiu de convertir la nostra ciutat en un referent turístic a nivell internacional i aquesta ajuda és un suport significatiu als nostres esforços”.

La regidora de Turisme veu aquest projecte com “una oportunitat única per a donar a conéixer Castelló a tot el món i aprendre d’altres iniciatives europees per a promoure la Ruta de la Ceràmica que ja tenim en marxa i veure la possibilitat d’ampliar-la dotant-la a més d’un caràcter més sostenible i circular”.

“Davant la impasitivitat i la tardança del govern espanyol per a ajudar a un sector que és fonamental a Castelló, volem a través de projectes com aquest ajudar a donar visibilitat a la ceràmica a nivell internacional. La ceràmica és un dels nostres principals atractius turístics com a ciutat i des del Patronat no ens quedarem de braços plegats davant un problema que afecta milers de castellonencs”, ha señalat Miralles.

​​​​​​​