L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han renovat el conveni per a la convocatòria dels premis Talent Emprenedor, que tenen com a objectiu la promoció de la innovació, la creativitat i l’emprenedoria entre la comunitat universitària de la universitat pública de Castelló

L’Ajuntament de Castelló financia el 100% dels premis, dotats amb 125.000 euros, mentre que l’UJI, a través del Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica i la Càtedra Increa, organitza aquest concurs, que manté tres categories de premis: acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló; talent estudiantil amb vocació emprenedora i, en tercer lloc, idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat.

L’alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, ha afirmat que “aquesta aliança amb la Universitat Jaume I reforça l’aposta d’aquest Ajuntament per a atraure i retindre el talent i les idees emprenedores que aporten riquesa a la nostra ciutat per a convertir-nos en referents i crear valor afegit a través de la innovació”. “Posem la catifa roja a tot aquell que genere oportunitats, prosperitat i futur en la capital de la Plana, per això, continuarem ajudant en l’àmbit educatiu als qui treballen per a crear ocupació a Castelló», afig.

La rectora Eva Alcón ha destacat que aquesta col·laboració institucional “representa un impuls a l’esperit emprenedor en l’àmbit universitari, molt especialment entre l’estudiantat, i contribueix a la creació de noves empreses basades en el coneixement i la creació d’ocupació”. Alcón ha subratllat també que a través d’aquests premis “es dona suport a valors propis de la formació universitària, com són la innovació i la creativat per a respondre als reptes que tenim com a societat i, en aquest cas concret, a l’hora d’identificar desafiaments en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló i avançar solucions amb impacte social”.

Premis

La categoria d’acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló per a les millors noves empreses de recent creació atorgarà un premi de 30.000 euros i tres accèssits de 20.000 euros cadascun. Es premiarà a les noves empreses amb les millors iniciatives emprenedores de triple impacte, amb una idea innovadora, amb impacte potencial de l’activitat de l’empresa a la ciutat que aprofiten les xarxes de recursos locals i viable comercialment.

En la categoria de talent estudiantil amb vocació emprenedora es concediran cinc premis de 4.000 euros cadascun. Es premiaran els projectes amb les millors iniciatives emprenedores, que podran ser desenvolupades en qualsevol de les branques de coneixement que es troben en els plans d’estudis universitaris: arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques i enginyeria i arquitectura.

La categoria d’idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló lliurarà cinc premis de 3.000 euros cadascun. En aquest cas, es premiaran les millors idees derivades de la identificació de reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat, que tinguen en compte els ODS i que aprofiten les xarxes de recursos locals.

El programa Talent Emprenedor està adreçat a l’estudiantat actual o titulats recents de l’UJI i, en el cas dels premis relatius a la creació d’empreses, aquestes han de tenir el domicili social i fiscal a Castelló.