L’alcaldessa destaca que aquest pla va nàixer en 2018 per a facilitar el retorn laboral i professional de persones vinculades a la ciutat

L’Ajuntament de Castelló aprovarà la concessió d’ajudes de fins a 100.000 euros destinades al Pla de Recuperació del Talent 2022, un pla per a incentivar el retorn a la ciutat de persones professionals qualificades vinculades a Castelló que residisquen a l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana i desitgen retornar per a exercir professionalment a la ciutat o iniciar un projecte laboral. El pla també incorpora la possibilitat d’obtindre ajudes per a les noves empreses que instal·len els seus negocis a Castelló i que contracten laboralment per almenys dotze mesos a dues persones desocupades i empadronades a la ciutat. Així, es preveu aprovar en una pròxima Junta de Govern Local la la concessió de cinc ajudes a cinc entitats dins d’aquest pla que arriba a la seua cinquena edició.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat que es tracta d’un pla posat en marxa en 2018 per a facilitar el retorn de persones professionals, especialment joves, que es van veure obligades a marxar-se per a poder desenvolupar la seua vida laboral. “És un pla que va nàixer per a donar una oportunitat a aquelles persones que volien desenvolupar els seus projectes o vida laboral a la ciutat i que van haver de marxar-se”, ha indicat. Marco ha destacat que aquest projecte s’ha anat adaptant i ampliant a mesura que s’anaven detectant noves necessitats. Així, al pla també poden acollir-se aquelles persones emprenedores que vulguen retornar per a posar en marxa iniciatives empresarials a Castelló, subvencionant les despeses de posada en marxa d’aquests projectes; així com aquelles empreses que s’implanten a Castelló i contracten persones desocupades de la ciutat.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que, a través d’aquest pla, s’ha facilitat el retorn de persones joves de diferents disciplines com l’arquitectura, enginyeria, psicologia, infermeria, informàtica o disseny, entre altres. “Arribem a la cinquena edició d’aquest projecte que ofereix oportunitats laborals dignes a aquelles persones que s’han vist obligades a desenvolupar les seues professions en altres llocs i desitgen retornar, al mateix temps que hem incorporat ajudes parell la implantació de noves empreses que generen ocupació a la ciutat”, ha destacat Puerta.

En aquesta cinquena edició es concediran ajudes que sumen 100.000 euros destinades a cinc entitats. D’elles, quatre són de suport a la implantació de noves empreses que generen ocupació i que es concedeixen per a la contractació laboral per un període de 12 mesos d’almenys dues persones desocupades i empadronades a Castelló que realitzen empreses que instal·len els seus negocis a la ciutat. L’altra ajuda es concedeix per a la contractació laboral per un període de 18 mesos, a jornada completa, de persones professionals qualificades i vinculades a Castelló que desitgen retornar.