Educació licitarà el canvi del cautxú de les zones exteriors de l’Estepar, Isabel Ferrer i Blasco Ibáñez a petició dels propis centres

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló ha establert una línia pressupostària de 86.035,44 euros per a renovar les lloses de cautxú dels patis de les escoles Estepar, Isabel Ferrer i Blasco Ibáñez per millorar la seguretat de l’alumnat. Es tracta d’una de les actuacions previstes per a aquest inici d’any als centres finançats amb fons públics de la ciutat, dins de la partida d’adequació d’instal·lacions educatives, amb l’objectiu de posar solució immediata a petició dels mateixos centres.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha assenyalat que “millorar les infraestructures educatives és un dels puntals de la dignificació continua de les aules a la ciutat”. Aquesta actuació a tres centres “és la primera de moltes altres que milloraran la vida de la comunitat escolar aquest curs”, ha destacat.

Educació canviarà les llosetes de cautxú dels patis d’Infantil que estan en mal estat, en una actuació que està en marxa administrativament amb un termini d’execució de dos setmanes aproximadament. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les que la Regidoria ha impulsat aquest curs 2022-2023, amb obres de manteniment, millora i rehabilitació en 17 centres de tots els districtes de la ciutat per a millorar les condicions tants de l’alumnat com del personal docent. Emmarcades dins del Pla Integral de Reformes, hi ha des de treballs als banys, als patis, a condicionament d’accessos, substitució de materials, treballs elèctrics o adequacions de les aules de 2 anys. En total, les obres superen els 400.000 €.

Destaquen les inversions en l’adequació d’aules de 2 anys en el Carles Salvador, Sanchis Yago, Gaetà Huguet i Gregal, noves aquest curs; a més de les reformes dels lavabos d’infantil en el Carles Selma, Sanchis Yago i Pintor Castell, on, a més, s’han reparat i substituït les canals de pluvials, el mateix que al Fadrell, Censal i Isabel Ferrer. S’ha acondicionat l’accés a la zona d’Infantil del Carles Sema, i, al Jaume I s’ha instal·lat una tanca a l’entrada.

Actuacions con la substitució del quadre elèctric del Juan García Ripollés se sumen a l’executada per donar solució a la fuga d’aigua al pati del centre, a més de tombar tabics per millorar espais al Guitarrista Tárrega i Estepar, i fer microobres a les resistències, endolls i altre material elèctric que no funciona a l’Illa, o solucionar deficiències de baixa tensió al Blasco Ibáñez, Gregal i Antonio Armelles. Tanmateix s’ha procedit a netejar la xarxa de sanejament de Primària de Castàlia; i a substituir persianes i finestres al Blasco Ibáñez, Sanchis Yago i Antonio Armelles.