La iniciativa, enmarcada en el Dia Internacional Contra la LGTBfobia, referma que “no es tracta de ser iguals, sinó d’aprendre a respectar les diferències”

L’Ajuntament de Castelló ha encetat una nova campanya amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTBIfobia que es commemora el proper 17 de maig, data que fa referència al 1990 quan l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals, al considerar que la patologització era un acte de discriminació.
Sota el lema “Castelló lliure de LGTBIfobia”, el consistori reivindica la igualtat de drets i la no discriminació per a les persones LGTBI, que resulta necessària per a avançar cap a una societat realment democràtica i justa. La campanya s’inclou dintre del marc del I Pla Municipal LGTBI+ de l’Ajuntament de Castelló que inclou entre els seus objectius: reforçar la visibilitat i el respecte per la diversitat sexual i preveu impulsar campanyes de sensibilització contra la LGTBIfòbia.
La regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha explicat la necessitat de seguir visibilitzant els drets de tots els col·lectius “perquè no es tracta de ser iguals, sinó d’aprendre a respectar les diferències”. Ruiz també ha insistit en què “les administracions tenim un paper clau per sensibilitzar i conscienciar perquè no mai cap persona tinga que patir cap situació de violència, menyspreu ni sentir-se incòmoda per ser i estimar a qui vulga”.
Entre les accions es troben cartelleria i marqueteria amb la col·locació d’una pancarta a la façana de l’Ajuntament, en accesos a la ciutat, així com la distribució de cartells als comerços. A més, també s’ofereix a l’alumnat de secundària i Formació Professional material per a treballar a les aules el respecte a les diversitats sexuals a partir dels curtmetratges Darío i Gabber Lover.