Els espais hauran de complir el protocol sanitari i el consistori facilitarà alternatives si no reuneixen els requisits.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, ha confirmat que les juntes de districte podran tornar celebrar-se de manera presencial a finals del mes de setembre. «Recuperem la via més directa per a la participació de les entitats i col·lectius veïnals i ho fem amb totes les garanties per a protegir la salut dels participants», ha informat l’edil.

Per a fer-ho, els espais hauran de reunir les condicions recollides en el protocol sanitari elaborat pel servei municipal de prevenció de riscos. Per als espais que no puguen complir amb la normativa, el consistori facilitarà alternatives a les juntes que ho sol·liciten. A més, les persones assistents hauran de respectar el protocol de mesures individuals, com guardar les distàncies interpersonals i utilitzar la mascareta i el gel hidroalcohòlic.

En una altre ordre de coses i en la línia de fomentar la participació, la regidoria que dirigeix Mezquita obri aquest dissabte l’Escola de Participació. «Aquesta formació que oferim de manera gratuïta és fonamental per a que moltes entitats s’actualitzen i també serveix per a posar en contacte les diverses associacions i afavorir les col·laboracions», ha explicat el regidor.

La primera jornada que obrirà el regidor de Participació Ciutadana serà el curs Obligacions documentals per associacions. La següent formació serà el curs d’Obligacions fiscals i comptables per associacions, la qual s’encetarà el 24 d’octubre i el 7 de novembre començarà el curs sobre millora de la transparència. L’Ajuntament de Castelló i la Fundació Horta Sud col·laboren en la realització d’aquests cursos, així com altres iniciatives com l’elaboració de l’informe de l’impacte associatiu a la ciutat i diverses campanyes informatives.