El port esportiu revalida el seu guardó i el passeig del Faro renova el distintiu de sendera blava per huité any consecutiu

El municipi d’Orpesa torna aquest estiu a ‘presumir’ de costa. I és que la localitat ha renovat la distinció de Bandera Blava a les platges de Amplàries, Morro de Gos, La Concha i Platgetes de Bellver, un guardó que testifica la qualitat de les seues aigües, la informació i promoció d’educació ambiental, la gestió ambiental i seguretat i els serveis i instal·lacions que ofereix. Així mateix, el port esportiu del municipi ha tornat a revalidar aquesta mateixa distinció i se situa com l’únic de la província a obtindre-la.

Es tracta d’unes distincions que “premien la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme”. Així ho explica la regidora de Turisme, Silvia Arnau, qui recorda que les quatre platges ja esmentades formen, al costat de les cales de la Renegà, Orpesa La Vella i Retor, “una oferta envejable per a gaudir de sol, les excel·lents aigües i gaudir d’una àmplia varietat d’activitats gratuïtes promogudes per la Regidoria de Turisme durant l’estiu”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament aconsegueix reforçar la política mediambiental a les platges de la localitat. La presència de les Banderes Blaves confirma la importància que té aquest projecte per al consistori, que com a objectiu, persegueix aconseguir un desenvolupament sostenible del municipi i una gestió ambiental en el conjunt del litoral municipal.

Q de Qualitur i Q de Qualitat

Amb les seues set platges reconegudes amb el certificat de gestió mediambiental ISO 14001, la Q de Qualitur i amb la Q de Qualitat a la platja de la Petxina, el guardó Bandera Blava premia el treball i esforços invertits a convertir a la localitat en referent del turisme de qualitat entre els objectius prioritaris. Dona fe d’això la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (*SICTED) que també ha distingit a les platges de la Concha, Morro de Gos i Amplàries.

A més de les banderes blaves, Orpesa comptarà de nou enguany amb la distintiva Sendera Blava, un guardó que s’ha atorgat a la sendera passege del Faro per huité any consecutiu. Es tracta d’una sendera que uneix aquest element del segle XIX, acabat de restaurar, amb la plaça Mallorca de la platja Morro de Gos i que contribueix positivament a l’ús sostenible del litoral.

Cal recordar que Orpesa té en l’actualitat tres platges lliures de fum (la Renegà i les cales Retor i Orpesa La Vella ). A més, compta amb una platja canina tot l’any (la Renegà) i la totalitat de les platges des de l’1 de novembre al 28 de febrer poden ser gaudides per les mascotes.

Les platges, a punt

La localitat d’Orpesa realitza una completa supervisió i manteniment continu de les seues platges amb la finalitat que en qualsevol moment puguen ser gaudides per veïns i visitants. Com tots els anys, l’Ajuntament d’Orpesa fa un important esforç per a la regeneració i posada a punt de tot el litoral, davant uns anys que han sigut afectats per temporals que han ocasionat destrosses en les mateixes platges.