L´ajuntament tramita la requalificació necessària per a cedir a la Conselleria de Sanitat una parcel·la quasi annexa a l’actual centre de salut del carrer Sant Pere, darrere de la residència municipal

L’Ajuntament d’Almassora avança en la tramitació necessària perquè el nou centre de salut siga una realitat. Així, ja ha remés a la Conselleria de Sanitat la documentació referida a la ubicació de les noves instal·lacions que substituirien al ja obsolet centre de salut del carrer Sant Pere.

D’aquesta manera, es fa un pas decisiu per a disposar d’una renovada infraestructura sanitària, una de les actuacions que està en el full de ruta de l’alcaldessa, María Tormo, per a millorar la prestació assistencial que reben els almassorins. Aquest avanç s’ha materialitzat en les diferents reunions que la mateixa alcaldessa ha mantingut, juntament amb la regidora de Sanitat, Eugenia Martinavarro, amb responsables de la Conselleria de Sanitat en els últims mesos, en les quals ha evidenciat la urgència que el municipi dispose d’un centre de salut adaptat a les necessitats sanitàries actuals, ja que l’actual data de 1986.

En la junta de portaveus celebrada aquest dilluns, l’alcaldessa ha transmés als representants de la resta de grups polítics les gestions realitzades i el curs de les tramitacions posades en marxa.

Per tant, des dels servicis tècnics del consistori ja s’ha remés a la Conselleria la ubicació de les noves instal·lacions, que estarien quasi contigües a les actuals, en una parcel·la pràcticament annexa a la part posterior de la residència municipal de la tercera edat Vicente Vilar Morellá. Es tracta d’un solar de 2.439 metres quadrats, que permetria edificar unes instal·lacions modernes i funcionals que donaran cabuda als diferents servicis sanitaris.

Actualment, aquesta superfície està catalogada en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) com a zona verda, per la qual cosa ja s’està treballant des de l’Ajuntament en la requalificació necessària perquè passe a ser sòl dotacional sanitari i cedir-ho a Sanitat.

L’objectiu és que una vegada el nou centre de salut estiguera edificat, es demolira l’actual i aquest terreny passara a ser zona verda.

“Considerem que és urgent que els nostres veïns disposen d’un centre de salut concorde a les actuals demandes assistencials, per això, estem treballant amb la Conselleria de Sanitat per a conjuminar esforços i que puga ser una realitat com més prompte millor”, ha recalcat l’alcaldessa.