La comunitat universitària també tria els 139 representants claustrals

La candidata a rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha sigut reelegida al càrrec amb el suport del 81,4% dels vots emesos, segons els resultats electorals provisionals que ha donat a conèixer la Junta Electoral.

De les 15.953persones del cens, han emès el seu vot a Rectorat un total de 2.447, dels quals 1.992 han sigut vots per a Eva Alcón i 455 vots en blanc. Per col·lectius, la candidata a rectora ha obtingut el 85,29% dels vots del PDI doctor amb vinculació permanent, el 77,58% dels vots del PDI no doctor o sense vinculació permanent, el 77,68% dels vots del personal d’administració i serveis i el 82,43% dels vots de l’estudiantat.

La rectora electa de l’UJI, Eva Alcón, ha agraït el suport de la comunitat universitària a la seua reelecció, que ha superat en nombre de vots (de 1.939 a 1.992) els resultats obtinguts en 2018.

«Ampliar el suport en la reelecció per a un segon mandat és una fita històrica en la nostra universitat. Aquesta confiança majoritària de PDI, PAS i estudiantat ens permet encetar aquesta nova etapa a l’UJI amb fortalesa institucional per a consolidar la transformació iniciada en 2018 i, al mateix temps, plantejar-se nous reptes, respondre als desafiaments socials i defensar les reivindicacions justes de l’UJI en matèria de finançament, polítiques de personal i suport a la formació, la investigació i la transferència de coneixement».

Finalment, també ha destacat que «aquests resultats són un aval a la gestió feta a l’UJI en els darrers quatre anys i al compliment del pla d’acció de govern en un context especialment difícil per la pandèmia».

Eleccions a Claustre

Pel que fa a les eleccions al Claustre, Candidatura per l’UJI ha sigut la més votada amb 73 representants al Claustre: 68 entre PDI doctor amb vinculació permanent i cinc entre el PDI no doctor o sense vinculació permanent. En PDI amb vinculació permanent també han estat elegits dos representants de MÉS UJI i un candidat individual, mentre que en el PDI no doctor o sense vinculació permanent, la candidatura de Professorat Precari al Claustre ha obtingut sis representants, Candidatura per l’UJI, cinc i MÉS UJI, quatre.

Pel que fa als representants de l’estudiantat, dels 37 claustrals a elegir, 28 han sigut per a Més Llibertat-Más Libertat i nou per a SAÓ.

Per a acabar, entre el col·lectiu del personal d’Administració i serveis han estat elegits 10 claustrals de la candidatura Un Pas Endavant, cinc de la candidatura MÉS UJI, i un candidat individual.

El nombre de claustrals que calia triar són 139: 71 en el sector de PDI funcionari; 15 per la resta de PDI; 37 representants de l’estudiantat i 16 del personal d’administració i serveis.

Participació

Pel que fa al Claustre, la participació del PDI doctor amb vinculació permanent ha sigut del 71,31%; del PDI no doctor o sense vinculació permanent, del 35,99%; del personal d’administració i serveis (PAS), del 80,38%, i de l’estudiantat, de l’11,23%.

En les eleccions a Rectorat, els percentatges han sigut del PDI doctor amb vinculació permanent, el 70,83%; PDI no doctor o sense vinculació permanent, el 30,22%; PAS, el 72,31%, i estudiantat, el 8,95%.