Jeff Jerolamon Jazz Experience, Dianne Reeves, Spanish Brass & Chano Domínguez i Pepe Rivero & María Berasarte són les quatre propostes que portaran a Peníscola el millor ‘jazz’ actual

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la programació del Festival Internacional de Jazz de Peníscola, que organitza íntegrament aquesta institució i que enguany celebra la 16a edició. Durant el mes de juliol, el Palau de Congressos de Peníscola acollirà quatre concerts molt variats que donaran forma a una cita estiuenca ja molt consolidada.

El 5 de juliol, el Festival de Jazz començarà amb el concert de Jeff Jerolamon Jazz Experience, una proposta de quartet encapçalat per Jerolamon, un dels bateries de ‘jazz’ més solvents de l’escena estatal.

La segona ocasió per a gaudir d’aquest gènere tindrà lloc l’11 de juliol, amb la nord-americana Dianne Reeves, la vocalista de ‘jazz’ per excel·lència del panorama actual, guanyadora de cinc premis Grammy i del premi Jazz Master Awards, l’honor més alt que els Estats Units atorguen a músics de ‘jazz’.

El tercer espectacle, el 19 de juliol, anirà a càrrec dels valencians Spanish Brass i l’andalús Chano Domínguez, que oferiran el seu espectacle ‘Puro de oliva’ en format sextet. I finalment, el 26 de juliol tancaran aquesta edició del Festival de Jazz de Peníscola Pepe Rivero & María Berasarte, que presenten ‘Delirio’, un nou projecte a piano i veu que conjuga temes propis amb cançons molt conegudes.

El Festival de Jazz de Peníscola combina amb aquestes propostes espectacles de proximitat amb grans noms del ‘jazz’, tal com ha explicat Marga Landete, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura.

“Presentem una edició més del Festival de Jazz de Peníscola, que és ja una cita totalment consolidada del calendari estiuenc i que aporta un plus cultural a una localitat molt turística com és Peníscola. És un marc idoni per a acollir propostes musicals nacionals i internacionals d’altíssima qualitat com les que s’inclouen en la programació d’enguany”, ha explicat.

Per la seua banda, Alfonso Ribes, delegat territorial de l’IVC a Castelló, ha explicat: “En la present edició tots els concerts es faran al Palau de Congressos de Peníscola, seguint la dinàmica de funcionament que ja es va iniciar l’any passat i que permet donar més valor i dignitat a les propostes artístiques que presentem.

«El festival s’allarga durant tot el mes de juliol amb un concert setmanal i enguany es presenta una programació que torna a combinar noms propers i internacionals per a oferir propostes d’altíssima qualitat amb tants matisos com té el món del ‘jazz'”, ha afegit.

Les entrades dels diferents concerts que componen el festival es poden adquirir a les taquilles de l’Auditori de Castelló i el Palau de Congressos de Peníscola, a més de la pàgina consultar ací i el web de l’IVC consultar ací, i tenen un preu d’entre 10 i 20 euros.