La Junta de Govern aprova la concessió de les subvencions d’esta iniciativa cultural dirigida als ajuntaments i que compta amb un pressupost de quasi 400.000 euros

La Diputació Provincial de Castelló acosta les arts escèniques a 124 municipis de la província amb Diputació a Escena.

La Junta de Govern celebrada este dimarts en la institució provincial ha aprovat la concessió de les subvencions dirigides als ajuntaments de la província per a la realització d’actuacions culturals incloses en la iniciativa cultural que compta amb un pressupost de quasi 400.000 euros.

“La promoció de l’activitat cultural és sinònim de dinamització i creixement de tota la província de Castelló”, ha subratllat la presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, qui ha afegit que Diputació a Escena també té com a objectiu “estimular i impulsar el teixit empresarial del nostre territori amb la contractació d’espectacles de teatre, dansa, circ, música i narrativa oral”.

Amb eixa fi, la Diputació de Castelló va obrir un termini per a la recepció de propostes culturals per part de les empreses amb seu a la província i que formarien part d’un catàleg on els ajuntaments podrien triar lliurement l’espectacle que millor s’adaptara a les seues necessitats. En la present convocatòria han sigut els propis ajuntaments els encarregats de decidir des de l’inici del procés quina proposta cultural es troba entre les seues preferències.

Com ha explicat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, “després de la definició d’eixe catàleg i la publicació de les bases, s’ha dut a terme tot el procés de la present convocatòria fins a la Junta de Govern d’este dimarts, en el qual s’ha aprovat la concessió d’un total de 124 ajudes dirigides als ajuntaments per a la realització d’actuacions culturals durant el present exercici”.

I amb l’objectiu que la cultura arribe al conjunt del territori, la present convocatòria ha fomentat la realització d’activitats culturals especialment en les localitats més xicotetes. En este sentit, els municipis de fins a 1.000 habitants han pogut aconseguir una subvenció de fins al 100% de l’actuació, mentres que els municipis d’entre 1.001 i 2.500 habitants optaven a una subvenció de fins al 90% del gasto. Els municipis d’entre 2.501 i 10.000 habitants, l’ajuda seria de fins a un 60% sobre el total del gasto i, finalment, els municipis amb més de 10.000 habitants podrien rebre una ajuda màxima del 40% sobre el gasto total de l’actuació.

A més de les ajudes per a la realització d’activitats culturals a través de Diputació a Escena, la Junta de Govern celebrada hui també ha contemplat l’aprovació de la concessió de subvencions a ajuntaments de la província amb població inferior a 300 habitants per a la prestació del servei de cinema d’estiu, així com la concessió d’ajudes dirigides a ajuntaments de la província amb població inferior a 5.000 habitants per a la prestació del servei de parc infantil. El diputat provincial ha expressat sobre aquest tema que “estes línies d’ajudes permetran que un nombre important de localitats puguen enriquir la seua oferta cultural durant el període estival i oferir als seus veïns i veïnes activitats lúdiques que sempre congreguen a molta gent”.

Pel que fa a la convocatòria per a la prestació del servei de cinema d’estiu, s’han concedit subvencions a un total de 45 ajuntaments i la inversió total dels quals ascendix a 22.324,50 euros. Tenint en compte la naturalesa del públic assistent a les projeccions i cobrint totes les franges d’edat, les cinc pel·lícules seleccionades per a la present edició són: Elemental; ¡Salta!; A todo tren 2: sí, les ha pasado otra vez; Barbie; i, per últim, Encanto.

D’altra banda, mitjançant una inversió de 65.751,14 euros, la institució afavorirà la instal·lació de parcs infantils en 95 municipis de menys de 5.000 habitants als qui se’ls ha concedit esta ajuda. Esta activitat de parcs infantils consistix en la instal·lació de diverses atraccions inflables aptes per al públic més xicotet.