El president José Martí va anunciar en el ple ordinari del passat 28 de setembre que els serveis tècnics de la institució estudiarien la manera d’articular la col·laboració

La Diputació de Castelló destinarà 25.000 euros per a col·laborar a través de Creu Roja Espanyola amb l’atenció psicosocial de persones afectades per les conseqüències del volcà de l’illa de la Palma. D’aquesta manera es dona compliment al manifestat pel president José Martí al començament del ple ordinari del passat 28 de setembre quan va explicar que els serveis tècnics de la institució estudiarien la manera de vehicular una possible ajuda. Sobre aquest tema, cal assenyalar que la Llei General de Subvencions estableix que aquestes es poden concedir de manera directa amb caràcter excepcional quan “existeixen raons de caràcter humanitari”.

A més, es dona la circumstància que en el ple ordinari del passat 19 d’octubre la Diputació va aprovar una declaració institucional amb el suport de tots els grups polítics en la qual sota el títol de ‘Castelló amb La Palma’ es mostrava la solidaritat de la institució i la província amb les persones que resideixen en les poblacions afectades i la disposició a articular ajudes.

El president Martí ha assenyalat que «hem buscat la fórmula legal i pressupostària de col·laborar amb els nostres compatriotes de La Palma perquè entenem que és un acte de justícia, que s’uneix a la solidaritat del conjunt d’institucions, entitats privades i ciutadans que a títol personal han decidit fer passos que donen sentit a una frase en valencià que solem utilitzar en aquesta terra, que diu que ‘tota *edra fa paret’».

Martí confia que «totes les ajudes estatals arriben dins del termini i en la forma escaient a La Palma» perquè «la reconstrucció de l’illa i de les vides de les persones que viuen en ella es produisquen amb la major celeritat possible».