L’acord suposa l’eliminació formal del servei amb efectes d’1 d’abril de 2020, que és assumit des d’aqueixa data de manera íntegra per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat

La Diputació de Castelló portarà al ple del 23 de juny l’acord formal de supressió del centre de recepció de menors de Penyeta Roja, un nou pas per a certificar la supressió del servei i impulsar de manera paral·lela un pla de treball per a la reubicació del personal adscrit al centre, “sempre complint amb els preceptes legals”, tal com destaca la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta.

La proposta d’acord, que ha passat hui per la Comissió Informativa de Bon Govern i Especial de Comptes, anirà al ple amb dos punts. D’una banda, “suprimir la prestació del servei de recepció de xiquets i xiquetes de 0 a 12 anys, amb efectes de l’1 d’abril de 2020, que serà assumit de manera íntegra per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana”. I, per un altre, “requerir del servei de Recursos Humans de la Diputació l’elaboració d’un Pla d’Ordenació del Personal per a reassignar els efectius vinculats al servei que se suprimeix, en els termes en què es refereix la normativa aplicable en matèria de Funció Pública”.

La supressió del servei de recepció de menors de Penyeta Roja acaba amb anys de competències impròpies que assumia la Diputació, una cosa a la qual es van comprometre el passat 2 de desembre de 2019 el president de la institució provincial, José Martí, i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en una reunió celebrada en el Palau Provincial.

Tal com destaca Patricia Puerta, “una de les nostres prioritats quan assumim les regnes de la Diputació va ser el de donar solució al centre de Penyeta Roja, que estava donant un servei de manera irregular ja que és una competència única i exclusiva de la conselleria”.

En aquest sentit, insisteix que l’actual equip de govern tenia clar que no calia continuar mirant cap a un altre costat, que caldria treballar amb sensibilitat i que s’havia de donar solució al problema, alguna cosa que, malgrat el complicat que és sempre tot l’aspecte burocràtic, ja hem aconseguit”.

El procediment, del qual s’ha adonat en tot moment a les organitzacions sindicals i a les formacions polítiques, va fer un pas definitiu el passat 25 de març amb el trasllat dels menors els centres dependents de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a Castelló, instal·lacions en les els menors són atesos amb els recursos propis de l’administració autonòmic

La Diputació treballa ara de manera intensa, de la mà del servei de Recursos Humans, per a reubicar a tot el personal funcionari de carrera, tal com està obligat a nivell legal. Així mateix, analitzarà totes les opcions legals per a poder comptar també amb el personal interí.