Ruth Sanz, acompanyada pels diputats Abel Ibáñez i Vicent Sales, ha assistit a la inauguració de la desena edició d’un esdeveniment que estarà obert fins al 11 de juny i que compta amb María Núñez com a artista convidada

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat aquesta vesprada la desena edició de la Fira d’Art Contemporani de Castelló ‘MARTE’ a l’Auditori i Palacio de Congressos, acompanyada pels diputats Abel Ibañez i Vicent Sales, entre altres autoritats. La fira, que romandrà oberta al públic amb entrada gratuïta fins a l’11 de juny, compta amb la participació de 16 galeries nacionals seleccionades sota el marc de ‘Marte Curated’, actuant com a comissari el codirector de l’esdeveniment, Nacho Tomás.

La inauguració ha comptat també amb la presència de Maria Núñez, convidada d’enguany, l’obra de la qual ja ha sigut exposada anteriorment en el Museu Nacional d’Art Reina Sofia, la Fundació Joan Miró i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. La fira compta amb la presència del llenç de Maribel Ximénez titulat Kósovo, en el qual la Diputació ha participat en acompanyar l’obra amb la restauració d’un carro manual de bombers de principis del segle XX.

Ruth Sanz ha destacat el treball del servei de Restauració, “una labor imprescindible perquè tota la ciutadania puga gaudir d’aquestes obres d’art a més de fer un homenatge als bombers per les seues tasques i fer una al·legoria al quadre Kósovo.

Una vegada més MARTE compta amb les seccions, espais i premis habituals com ‘Marte Ceràmic’, ‘Marte Social’, amb taules redones on es tractaran temes com les residències artístiques i el registre de la propietat intel·lectual i ‘Marte Orbital’, on diferents institucions exposaran els seus projectes.