L’Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent ha atorgat els guardons a l’estudiantat excel·lent de la Universitat Jaume I de Castelló

Durant l’acte celebrat virtualment amb la participació de la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez i la directora de la Fundació Banc Sabadell, Sonia Mulero, s’han lliurat 18 guardons a l’alumnat i vuit premis a grups d’investigació.

En la categoria de proves d’accés a la universitat del curs acadèmic 2019-2020 s’ha distingit amb diploma i un premi de 200 euros Sergio David Arequipeño Guerra, Marc Falcó Porcar, Javier Castan Simó, Lia Traver Miralles, Alexandra Nicola Cioclu, Raquel Granell Cabedo, Irene Planell Ripollés, Estela Moliner Ruiz, Nuria Nevot Montolio i Alba Mitjans Gómez.

En el programa «Estudia i investiga», amb una vintena de treballs presentats, s’han concedit vuit guardons a les millors pràctiques a Sara Fernández Buendía i Agustín López Riera per la Facultat de Ciències de la Salut; Sergio Ferrer Nicomedes i María Mata Pesquera per l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; Sònia Molner Siurana i Jordi Moliner Clemente per la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; i Sara Buils Morales i Inmaculada Guinot Artero per la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

El programa «Estudia i investiga» porta en funcionament tretze cursos acadèmics (des del curs 2008-2009) i compta actualment amb 178 participants en 80 grups i instituts d’investigació. El seu principal objectiu és oferir una formació complementària als estudis de grau, desenvolupant a través de la tutorització dels membres de l’equip d’investigació competències de comunicació, treball en equip, ús i gestió dels recursos de la informació i bases de dades científiques, tractament de dades i resultats, entre altres. Els guardons també reconeixen la tasca dels grups d’investigació.

En aquesta edició els premiats han sigut Q-AMS (Química Analítica en Salut Pública i Medi Ambient); ITC (Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino); Q-HEART (Qualitat de Vida i Desenvolupament Sostenible des de la Música i les Arts); ENCOM (Vinculació Emocional i Comunicació); GETUR (Gabinet d’Estudis Turístics); I+B (Anàlisi d’Inversions i Finances del Comportament); LABPSITEC (Psicopatologia, Avaluació, i Tractament dels Trastorns Emocionals); i GIANT (Grup d’Investigació en Aprenentatge Automàtic per Entorns Intel·ligents).

La vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social ha assegurat que «a l’UJI tenim molt clar que el talent, el vostre talent, és el millor recurs per a la societat i la millor garantia de futur col·lectiu. Per això, la motivació de l’estudiantat i l’acompanyament formen part de les línies estratègiques universitàries». Inmaculada Rodríguez ha felicitat l’alumnat, les famílies i els grups d’investigació i ha agraït a la Fundació Banc Sabadell «la responsabilitat social que implica mantenir el suport a aquestes beques i programes educatius».

Per la seua part, la directora de la Fundació Banc Sabadell, Sonia Mulero, ha indicat que «col·laborar amb entitats de referència com la Universitat Jaume I, que treballa en l’excel·lència de l’educació dels joves, suposa per la Fundació Banc Sabadell reforçar el nostre compromís amb l’impuls al talent dels joves universitaris».

Aquest reconeixement de l’Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent té com a principal objectiu promoure el talent entre els joves universitaris del centre públic de la província de Castelló i fomentar la realització d’accions i activitats per a promoure la innovació entre els membres de la comunitat universitària de la Jaume I.