La Universitat Jaume I ha presentat una nova edició del programa 5CV Gennera, una iniciativa emmarcada dins de les activitats del Programa Campus de l’Emprenedoria Innovadora, coordinada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana

A través d’aquest programa, impulsat a l’UJI des de la Càtedra Increa d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge, les empreses defineixen una sèrie de reptes estratègics que són resolts per l’estudiantat de grau, màster i doctorat de la Universitat. L’estudiantat treballarà en equips multidisciplinaris al llarg de diverses sessions dinamitzades per experts, en les quals rep formació en metodologies innovadores. En l’edició d’enguany s’han implicat dues empreses referents en l’ecosistema empresarial de la província com són PortCastelló i Aeroport Castelló.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica de la Universitat Jaume I, David Cabedo; el director adjunt d’Aeroport Castelló, Enrique Vidal, i per part de PortCastelló Bernat Ibáñez, cap de la Unitat d’Innovació; Maritina Vidal, coordinadora de l’Àrea de Gestió; M. José Rubio, cap del Departament de Creixement Blau, i Olga Vázquez, responsable de Recursos Humans. Els representants de les dues institucions han presentat les principals característiques de cadascun dels reptes seleccionats. Amb la informació proporcionada per les empreses, els equips treballaran al llarg de les següents sessions en diferents solucions, que es desvetllaran davant un jurat en un acte que tindrà lloc el 3 de novembre. Els equips que presenten les millors solucions rebran premis per imports de fins a 1.500 euros, amb un màxim de 300 euros per persona.