El president de la Diputació de Castelló considera que aquesta iniciativa, que compta amb quatre milions d’euros de fons europeus, farà de Castelló una destinació turística de primer ordre

La Fira Internacional de Turisme (Fitur) que s’ha celebrat aquesta setmana a Madrid tanca hui les portes i el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha fet balanç de la presència de la institució provincial en la qual ha sigut la primera cita postpandèmia. Així, Martí ha destacat el gran acolliment que ha tingut el pla Necst Destination Castelló 2026 tant en el sector públic com en el sector privat que ha estat present en la fira. Es tracta d’un pla d’inversió amb fons europeus que atraurà quatre milions d’euros per a impulsar el projecte cicloturístic Castelló Cycling.

Martí ha assenyalat que aquesta inversió de quatre milions d’euros procedents de fons europeus “ens servirà per a invertir-los en tota la província i convertir el nostre territori en una destinació turística de primer ordre”. “Quatre milions d’euros emmarcats en un objectiu doble: la gestió sostenible del turisme i convertir el cicloturisme en producte clau i vertebrador de les nostres comarques, així com aconseguir també la desestacionalització”, ha afegit el president de la Diputació.

Cal assenyalar que el pla Necst Destination Castelló 2026 s’emmarca dins de l’Acció de Cohesió de Destí (ACD) per a la gestió sostenible de fluxos turístics en el qual la Diputació de Castelló ha marcat el cicloturisme com a producte vertebrador del territori. A més, forma part, juntament amb els plans de sostenibilitat turística, de l’estratègia de sostenibilitat turística espanyola, i es desenvolupen de manera coordinada pel govern central i autonòmic.

El projecte abasta quatre eixos d’actuació: la transició verda i sostenible al qual es destinaran 710.000 euros; la millora de l’eficiència energètica al qual es destinaran 1.197.520 euros; la transformació digital amb una inversió d’1.138.985,51 euros; i la competitivitat amb 948.691,35 euros.

Gastronomia

Per part seua, la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha destacat la “gran aposta” que ha fet enguany la Diputació de Castelló per “visibilitzar i portar la marca de Castelló Ruta de Sabor” a la Fira Internacional de Turisme (Fitur). Virginia Martí ha explicat que aquesta aposta s’ha materialitzat amb la presència dels tres restaurants estrella Michelin que té la província de Castelló (Cal Paradís, Atalaya i Restaurant Raúl Resino) “que han estat amb nosaltres en Fitur mostrant la varietat de plats que tenen en els seus restaurants i que elaboren amb productes de la marca Castelló Ruta de Sabor”.

A més, per primera vegada s’ha habilitat un expositor on s’han realitzat degustacions de productes Castelló Ruta de Sabor. “Per a nosaltres l’eix turístic gastronòmic és important per això també li donem la visibilitat que mereix en Fitur”, ha afegit Virgina Martí.

Cal assenyalar que, en relació amb el turisme gastronòmic, la Fira Internacional de Turisme de Madrid també ha servit per a anunciar una nova edició del festival gastronòmic organitzat per la Diputació i que tant d’èxit va tindre a Benicarló, on es van donar cita reconeguts restauradors amb estrela Michelin de tota Espanya.