El ciclista de Vila-real ha obtingut medalla de plata de puntuació en el Campionat Mundial de Ciclisme en Pista celebrat a Polònia

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha rebut el ciclista de Vila-real Sebastián Mora, qui recentment s’ha convertit en subcampió del món de puntuació en el mundial de ciclisme en pista celebrat a Polònia.

Sebastián Mora ha sigut un dels beneficiaris de les ajudes de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport a esportistes valencians amb resultats internacionals.

El jove ciclista valencià, especialitzat en proves de pista, té una llarga trajectòria del palmarés en aquesta modalitat. És un especialista en les proves de ‘madison’, ‘scratch’ i persecució, encara que també competeix en proves de carreres en ruta.

Ha sigut campió mundial l’any 2016 en carrera d”scracth’ i tres vegades campió d’Europa en 2015 (proves de ‘madison’ i ‘scratch’) i 2016 (en modalitat ‘madison’).

Sebastián Mora ha sigut també quatre vegades campió d’Espanya en la modalitat de persecució (en els anys 2013, 2014, 2015 i 2018) i també en la modalitat ‘madison’ (en els anys 2014, 2015, 2016 i 2018).

A més, ha sigut subcampió del món en el Campionat Mundial de Ciclisme en Pista de 2018.

Així mateix, ha aconseguit una medalla de bronze en la prova de ‘madison’ al Campionat Mundial de 2016.

Mora ha participat en els Jocs Olímpics de Londres de 2012, en què es va classificar en sisé lloc en la prova de persecució per equips (juntament amb Eloy Teruel, David Muntaner i Albert Torres), i va batre el rècord d’Espanya d’aquesta categoria.

En l’actualitat s’està preparant per a les pròximes Olimpíades de Tòquio 2020.