El projecte inclou gestors de torns, taquilles per a compra i plaques solars

L’Ajuntament d’Almassora ha presentat la sol·licitud de subvenció als fons Next Generation per al projecte de modernització del Mercat Municipal. L’ajuda sol·licitada és d’1.863.022,34 euros mentre que el consistori aportaria el 20% del cost total per a una intervenció que ascendeix a 2.328.777,93 euros. La transformació digital del recinte comercial per a incrementar els usuaris i atraure a nous compradors són els principals objectius de la intervenció.


“Es requereix adequar aquests espais comercials a la realitat i necessitats de les persones consumidores actuals”, especifica la memòria. Es refereix així a la inclusió de pantalles digitals que servisquen per a gestionar els torns de compra i que també estaran disponibles per a mòbil a través d’APP, la incorporació de taquilles refrigerades per a guardar compres o els dispositius per a facilitar l’accessibilitat a persones amb discapacitat visual i auditiva.


La vocació de gastromercado inclosa en aquesta actuació inclou la realització d’obres de condicionament, com a conductes d’extracció de fums, tancament de parades, nova estètica del mercat, col·locació de grans tendals en l’exterior per a potenciar el mercat no sedentari i les terrasses o la reubicació de l’ascensor actual. Els venedors de les parades d’aquest edifici ja coneixen el projecte després de la reunió mantinguda a la fi d’abril en el propi consistori.


“Es pretén renovar el mercat amb conceptes de consum modern per a augmentar l’afluència de públic aprofitant els nous hàbits i comportaments de la població”, assenyala la memòria que opta als fons Next Generation. “Ha de convertir-se en el referent de la compra perible i de qualitat del centre de municipi, per a això ha de transmetre una imatge de canvi i modernitat conforme a les noves tendències de consum, que ho posicionen com el nou centre de dinamització de la ciutat però sense perdre la seua identitat”, afig la documentació remesa aquesta setmana al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.


Aquest fet inclou actuacions que aposten per les energies renovables com la compra de vehicles sostenibles per a la gestió del servei de lliuraments a domicili i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. A més, assenyala el document del departament de Comerç, l’enllumenat del Mercat Municipal serà substituït per enllumenat intel·ligent i per llums led amb control lumínic, amb un sistema d’automatització i control de l’edifici, amb sensorización per llum. El projecte incorpora també plaques solars.


El departament de Comerç ha habilitat una enquesta perquè el veïnat valore les prioritats d’un projecte que, segons la memòria redactada pels tècnics municipals, va més enllà del propi recinte del Mercat Municipal. Les ajudes estan enfocades al comerç de poximidad per a fomentar les compres sense desplaçaments. Les persones interessades poden votar en: https://presupuestosparticipativos.almassora.es/participa?_id=64215d3ab842765b02c9da32