L’Ajuntament accepta la delegació de competències per a assumir les obres

El col·legi Cardenal Cisneros estrenarà cuina i instal·lacions auxiliars en 2022 després d’una inversió pròxima als 500.000 euros. La comissió informativa de Edificant de l’Ajuntament d’Almassora acceptarà hui la proposta de delegació de competències d’aquesta actuació que serà a càrrec del pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

Els treballs afecten l’execució d’una nova cuina, magatzem i canvi de la caldera de calefacció en el centre educatiu, tal com el consistori va sol·licitar en el seu moment al Consell a petició de l’equip directiu del col·legi. D’aquesta manera, l’objectiu de l’Ajuntament d’Almassora passa per externalitzar la redacció del projecte per a la seua posterior licitació, adjudicació i signatura del contracte d’obres durant el pròxim exercici pressupostari.

La consecució de les millores del col·legi Cardenal Cisneros és una de les demandes que l’alcaldessa, Merche Galí, va traslladar al director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, durant la reunió mantinguda a València per a avaluar el calendari del pla Edificant en la localitat. Garcia es va comprometre a accelerar la delegació de competències de les obres amb l’objectiu que el consistori poguera avançar el procés administratiu que finalment ha passat per comissió aquest matí.

No en va, el pla Edificant continuarà l’any vinent a Almassora amb la conclusió de les obres dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria i l’IES Álvaro Falomir. La suma de totes les actuacions previstes en matèria educativa en el municipi aconsegueix els 21,5 milions d’euros. Aquest pressupost inclou també les reformes previstes a l’Escola Infantil Sant Josep i el col·legi Germans Ochando.

“Amb el Regina Violant inaugurat l’any passat, dos col·legis en marxa i un institut que es transformarà l’any vinent, a més de la resta de reformes projectades, la transformació de les infraestructures educatives és un fet incontestable que es tradueix en milions d’euros invertits en educació pública de qualitat i concorde a les necessitats del segle XXI”, segons l’alcaldessa d’Almassora.