La Regidoria d’Igualtat i la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Almassora han preparat diverses activitats gratuïtes amb l’objectiu de commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere dimecres que ve 25

El consistori ha organitzat una campanya de conscienciació, una instal·lació artística que ocuparà la plaça Pere Cornell des del dia 20 fins al 30 de novembre, una actuació a la Casa de la Cultura per al diumenge 22 i un homenatge a les víctimes per al dimecres 25 a la porta de l’Ajuntament.

La regidora d’Igualtat, María José Tormo, i la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, han presentat aquest matí la campanya “Almassora diu no a la violència de gènere”. Aquesta iniciativa anima a la ciutadania a penjar un cartell elaborat pel consistori contra la violència de gènere en balcons, finestres, comerços, etc. Per a això, qualsevol persona d’Almassora pot acudir a la planta baixa de l’Ajuntament i recollir un exemplar gratuïtament. A més, Igualtat ha creat un vídeo per a demostrar que és possible eixir d’una relació de maltractament i tindre una vida lliure.

El consistori també ha preparat una instal·lació artística sota el lema “Ens volem vives. Ni una dóna menys”. L’exposició, instal·lada en la façana de l’Ajuntament des del dia 20 fins al 30 de novembre, té l’objectiu de visibilitzar a totes les dones assassinades per violència de gènere durant el 2020. D’altra banda, la plaça Pere Cornell acollirà el pròxim dia 25 a partir de les 12 hores un minut de silenci en memòria de les víctimes i la lectura d’un manifest.

Finalment, la Regidoria d’Igualtat ha apostat per l’actuació de l’espectacle còmic “Ser o no ser dona, aqueixa és la qüestió”, a la Casa de la Cultura diumenge que ve 22 a partir de les 19 hores. Cal destacar que l’obra comptarà amb totes les mesures de seguretat pertinents contra la COVID-19 i que l’entrada és gratuïta mitjançant la web entrades.almassora.es. L’espectacle, a càrrec de Sandra Lerma i amb un toc còmic feminista, mescla poesia i música amb l’objectiu de denunciar la violència de gènere.

“L’Ajuntament d’Almassora ha preparat una gran varietat d’actes gratuïts per a denunciar un dels problemes més greus que pateix la nostra societat des de fa molts anys, la violència de gènere ha de desaparéixer al més prompte possible i per això des d’Igualtat preparem tots aquests esdeveniments gratuïts amb l’objectiu de conscienciar a la major quantitat de gent possible, xicotets i majors”, ha declarat Tormo.