El carrer, tallat dos dies, incorpora un nou ferm que redueix la petjada de carboni

Almassora inicia el canvi d’asfalt de Camí Catalans per un paviment més sostenible i amb menor impacte mediambiental. L’empresa encarregada de fer el canvi és Becsa, dins de la seua línia ‘BeGreen asphalt’ que, a més, és la primera vegada que aplicarà aquest producte en el sòl del municipi. La finalitat de l’obra és millorar els trams de la via que es troben en mal estat conforme ha sol·licitat el veïnat de la zona. Per aquest motiu, el camí romandrà tallat hui i demà de 8 a 19 hores.

L’objectiu, segons ha indicat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, és reparar els danys que el veïnat de la via ha notificat al consistori per efecte de l’ús en aquesta carretera, així com facilitar les condicions del trànsit rodat que de manera habitual utilitza aquest tram. Per tant, l’obra coordinada pel Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) de l’Ajuntament d’Almassora facilitarà les condicions d’accés al poblat marítim, tant per als residents com per a la ciutadania que es desplaça fins a la platja.

L’equip de govern segueix amb la línia de renovació i substitució dels serveis públics danyats o envellits per equips sostenibles que afavorisquen el desenvolupament urbà per a reduir la contaminació. Per aquesta raó, l’asfalt BeGreen de Becsa és una alternativa sostenible perquè s’elabora a partir de residus procedents d’altres processos de fresat de paviments. Amb això, l’obra no requereix del consum de noves matèries primeres en seguir una economia circular, minimitzant així la petjada de carboni.

Els treballs començaran hui després d’una aturada provocada pel temporal amb la idea de facilitar l’accés al litoral de cara a Setmana Santa i estiu, que és quan es preveu una major afluència de vehicles en Camí Catalans i l’àrea marítima. El contracte de manteniment, en el qual entra el canvi d’asfalt, arreglarà els desperfectes per a millorar l’estat del ferm en tot l’ample del vial.

A més, no són les úniques millores planificades per a la platja d’Almassora. Cal recordar que l’Ajuntament ha tret a licitació la substitució de l’enllumenat públic d’aquesta zona per llums leds, juntament amb la implantació d’un sistema de telegestió. El canvi de les lluminàries està cofinançat pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

En aquest sentit, el consistori també substituirà jardineres del districte marítim i posarà a punt la neteja a través de peons del Pla d’Ocupació Municipal amb l’objectiu de que la platja lluïsca en perfectes condicions coincidint amb el desplaçament del veïnat a les segones residències durant la Pasqua.