Els treballs, que estan executats en un 90%, han començat aquesta mateixa setmana i es preveu que l’obra estiga finalitzada en el termini de dos mesos

El municipi d’Orpesa comptarà molt prompte amb una nova instal·lació cultural. Es tracta de la nova biblioteca municipal i oficina de turisme, les obres del qual s’han représ aquesta mateixa setmana després que els treballs hagen romàs paralitzats durant, aproximadament, dos anys.

“Per fi podem anunciar que s’han représ les obres i que la tan esperada biblioteca serà una realitat per al municipi abans de Nadal, si es compleixen els terminis previstos”, ha indicat l’alcaldessa, Araceli de Moya, qui s’ha acostat a l’espai per a supervisar els treballs juntament amb la regidora d’Urbanisme, María Jiménez. De Moya ha recordat que aquesta instal·lació, “molt necessària i demandada pels oropesins i oropesines perquè facilita a la ciutadania l’accés a la cultura, albergarà també una oficina de turisme”.

En aquest sentit, Jiménez ha avançat que “l’obra està executada en un 90%” i que “està previst que en el termini de dos mesos ens facen lliurament de l’obra finalitzada”. Amb tot, la *edila s’ha mostrat “molt satisfeta, ja que en pocs mesos podrem gaudir de la nova biblioteca i oficina de turisme, la qual cosa suposa una gran notícia per a tot el poble d’Orpesa”.

Es tracta d’un edifici modern i funcional, amb una superfície de més de 1.000 metres quadrats, per al qual l’Ajuntament ha invertit 1.300.000 euros. L’espai, molt prop del consistori, se situa en la zona centre i les seues façanes comuniquen a tres carrers: Pintor Sorolla, Carta Pobla i Leoncio Serrano.

La primera planta d’aquest edifici està destinada a la biblioteca infantil i juvenil, la segona a la resta de lectures i en l’última s’habilitaran diverses sales d’estudi i una zona de lectura. A més, una de les plantes servirà per a acollir activitats culturals de dinamització, com a presentacions de llibres, actuacions de narradors orals o tallers, i el soterrani es destinarà als arxius i fons de la biblioteca. Així mateix, tal com ja es va avançar, en la planta baixa de la biblioteca se situarà la recepció i la nova oficina de turisme.