Els assistents podran gaudir d’un variat programa d’actes per a tota la família, amb mercat d’artesania, tallers, visites guiades, cercaviles, vols amb àguiles o música en directe

Almassora ja té llista una completa programació per a la Fira de Sant Andreu, en el qual la Vila recrearà l’època medieval amb multitud d’activitats per a tots els públics el divendres 24 de novembre, el dissabte 25 i el diumenge 26. El regidor de Cultura, Vicente Blay Casino, i Álvaro Bayarri, de l’empresa organitzadora, han presentat els detalls d’aquesta cita tan esperada.

Enguany el certamen compleix 23 edicions convertit en una cita ineludible del calendari festiu d’Almassora. La fira arrancarà, a les 17.30 hores del divendres, amb l’obertura del mercat i el pregó d’inauguració. Durant la primera jornada hi haurà tallers per a xiquets, visites guiades, cercavila musical, vols amb àguiles o passeig amb oques, entre altres activitats. El recinte tancarà les portes a les 22.30 hores.

El dissabte, igual que el diumenge, el mercat obrirà a les 11.00 hores amb nombroses recreacions i actuacions que permetran al visitant reviure l’Edat Mitjana en un entorn únic, com la Vila d’Almassora. Les parades d’artesania, gastronomia i la música en directe tindran especial protagonisme. La fira només farà un descans al migdia, de 14.15 a 17.30 hores.

En total, hi ha previstes prop de mig centenar d’activitats i més de 50 parades. La Vila artesana, l’àrea infantil, la falconeria, la granja d’animals, el campament d’època, les eines de cultiu i la cambra de tortures tindran sempre un espai obert en l’horari de la fira.

El regidor de Cultura ha animat a tots els almassorins i a veïns dels municipis pròxims a gaudir d’aquesta fira que ja és tota una tradició instaurada en la localitat. “Hem intentat dissenyar un programa d’activitats per a tota la família, en la qual tant els més majors com els més xicotets troben el seu espai i gaudisquen”, ha explicat el regidor.

Per part seua, Bayarri ha explicat que enguany s’incrementaran les activitats infantils en la plaça Major, mentre que es potenciarà la presència d’animals en la plaça de l’Església, a més s’ha renovat l’oferta en artesania i gastronomia, així com tots els aspectes de la teatralització.

La fira també tindrà un apartat destinat a associacions i entitats de la localitat.