Xefs professionals i estudiants d’hostaleria de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Castelló s’han donat cita hui al parc de la Panderola per a celebrar l’I Concurs Internacional d’arròs a banda. Han participat un total de 21 cuiners, 8 en la categoria d’estudiants i 13 en la de professionals, que han cuinat al llarg del matí per a presentar al jurat els millors plats

Una de les condicions indispensables era que elaboraran un arròs a banda autèntic que comptara amb tots els productes habituals. Per a això, l’organització ha proporcionat tot el material necessari, sent el peix de la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Grau.

El jurat, format per 8 professionals del món de l’hostaleria, ha degustat tots els arrossos i ha anunciat el seu veredicte. En la categoria de professionals, el primer premi ha recaigut en Taverna el Port, que ha rebut 1000 euros, un trofeu i un diploma. El segon premi ha sigut per a Xef Casa Amadeo, que ha rebut 500 euros, i el tercer per a Casa Navarro, que ha rebut 300 euros.

Els participants en la categoria amateur han sigut estudiants de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Castelló, una de les més prestigioses d’Espanya i que ha format a nombrosos cuiners d’èxit. En aquesta categoria tan sols hi havia un arròs guanyador, que ha sigut cuinat pels alumnes Adrián Martínez i Rubén Santana, que com a premi ha rebut una entrada per a una Màster Class culinària amb Pedro Salas.

La iniciativa, impulsada per la regidoria de Turisme i emmarcada dins de la programació del mes de l’arròs, cerca potenciar la gastronomia local amb un plat tan típic de la zona com és l’arròs a banda. La Tinenta Alcalde del Grau, Ester Giner, al costat de la regidora de Turisme, Arantxa Miralles, el regidor de Comerç, Alberto Vidal, i la regidora de Gent gran, Clara Adsuara, han acompanyat als participants durant la jornada.

Miralles ha assegurat que aquest és “un certamen molt d’ací, amb una gastronomia molt nostra, amb peix de la nostra llotja i en un lloc molt grauero com és el parc de la Panderola”.

L’esdeveniment també entra dins del pla de la regidoria de Turisme per convertir a Castelló en un referent gastronòmic a nivell internacional. En aquest sentit, Miralles ha afirmat que “la riquesa culinària de la nostra ciutat és increïble, i estem treballant amb gran espere per a donar-li més visibilitat dins del mapa gastronòmic espanyol”.

De manera paral·lela a l’esdeveniment, la regidoria de Gent gran ha organitzat una paella monumental de 500 persones per a gent gran.