El projecte dotarà la instal·lació municipal de 24 projectors LED i tindrà un cost total de 70.200 euros

 

L’Ajuntament d’Almassora ha resolt el procés de licitació per al subministrament i instal·lació de 24 lluminàries de tecnologia LED en el camp de futbol municipal José Manuel Pesudo. El projecte de la mercantil Elecnor S.A., amb un valor total de 70.200,04 euros, ha sigut l’oferta amb major puntuació i, per tant, la plica seleccionada per la Mesa de contractació.
El procediment de licitació pública ha suposat un estalvi de 18.606,70 euros respecte al preu inicial, el qual ascendia a prop de 89.000 euros. La inversió permetrà “acabar amb els problemes de funcionament de l’antiga instal·lació, que obligava al personal de manteniment a realitzar constants substitucions de bombetes”, segons ha explicat l’edil d’Esports, Xavier Trenco.
Així mateix, el nou sistema elèctric del camp portarà una reducció de “més de 4.000 euros anuals en una factura elèctrica que actualment ascendeix a 15.000 euros”, com ja confirme el regidor, a més de reduir “prop d’un 40% les emissions contaminants”.
L’adjudicatària disposarà i un termini màxim de 10 setmanes per a la renovació de la xarxa. La firma haurà d’instal·lar els projectors, amb una vida útil de més de 100.000 hores, sobre les quatre torres d’il·luminació del camp. Posteriorment, haurà de fer-se càrrec de la retirada de les actuals lluminàries i complir amb les garanties relativa al funcionament dels equips i de la instal·lació.
Les noves lluminàries hauran de respondre a les 1.450 hores anuals d’il·luminació artificial que requereix el camp durant entrenaments i trobades esportives. La superfície total de la instal·lació és 8.518 metres quadrats, encara que com a mitjana d’estalvi la il·luminació només arriba a 7.328 d’ells
Cal recordar que aquest projecte s’enmarca dins de les accions que porta endavant l’Ajuntament d’Almassora per potenciar l’eficiència energètica de les instal·lacions municipals. L’executiu local ja va cofinançar amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) la instal·lació de plaques solars i d’un sistema d’aprofitament de la calor generada en la piscina coberta municipal. Ambdues actuacions han permès reduir les emissions i retallar els costos energètic en prop de 12.000 euros cada any.