El certamen Alma tancarà el 31 de juliol el termini per a registrar els treballs

L’organització de l’I Festival Internacional de Curtmetratges ‘Ànima’ ha superat els 200 treballs rebuts en menys de mes i mig. El certamen tancarà el termini de presentació d’obres el pròxim 31 de juliol, per la qual cosa aquesta primera edició podria superar els 400 curts candidats a guanyar el concurs oficial, que tindrà lloc el pròxim 26 d’octubre.

Segons les dades que maneja l’organització, la categoria de ficció és la que més interés ha despertat entre els cineastes, amb 145 propostes. Li segueixen animació (28), documental (26) i secció provincial de Castelló (6). En total, 205 treballs que pretenen formar part del concurs.

Les persones interessades poden presentar les seues obres al certamen a través de la plataforma digital Movibeta. El jurat entregarà un trofeu i 600 euros a la millor obra, mentre que el públic premiarà amb un trofeu i 300 euros la cinta elegida per votació no professional. A més, hi haurà un guanyador que rebrà un bo de participació en els festivals patrocinats per Movibeta.

Així ho van anunciar la regidora de Cultura, Isladis Falcó, i el director Sergi González durant la presentació d’aquest nou certamen. González va animar als artistes a enviar les seues produccions a través d’internet perquè el comité les valore i decidisca si tenen suficient qualitat per a participar en la mostra. En els primers 10 dies, l’organització va rebre 60 propostes que hui dia ja són més de 200.

Les persones interessades poden presentar curtmetratges de 15 minuts de durada com a màxim i relacionats amb qualsevol temàtica. Tal com van recordar els impulsors del certamen durant la seua presentació, en aquesta primera edició els centres educatius tindran un protagonisme especial durant la setmana de projeccions d’octubre, de manera que projectaran curtmetratges adaptats a l’edat de l’alumnat, que també concedirà un premi especial simbòlic abans de la gala del 26 d’octubre.

“Sabíem que a Castelló hi havia molt de talent que no tenia l’oportunitat de mostrar al món les seues capacitats, per això incloem una secció pròpia per a aquesta terra, que se suma la resta de categories en les quals els cineastes podran traslladar-nos les seues obres”, segons Isladis Falcó, que ha valorat com “un autèntic èxit” la recopilació de més de 200 cintes que aspiren a participar en el concurs.

AddThis Sharing Buttons